شما اینجا هستید مجلهدستور سرآشپز طرز تهیه شیرینی مارسبانی

طرز تهیه شیرینی مارسبانی

دوشنبه 29 مرداد 97       دستور سرآشپز
طرز تهیه شیرینی مارسبانی

شیرینی مارسبانی نوعی شیرینی است که در تهیه آن از خمیر مارسبان استفاده می‌شود. خمیر مارسبان از پودر شکر یا عسل و خمیر بادام به دست می‌آید.

این خمیر در صنعت شیرینی‌پزی آلمان و ایتالیا بسیار کاربرد دارد. منشا خمیر مارسبان به شمال شرقی دریای مدیترانه برمی‌گردد. گرچه برخی معتقدند دستور تهیه آن از طریق ترک‌ها به اروپای شرقی وارد شده است.

 مارسبان در نقاط مختلف جهان

اروپا

در اسپانیا، از مارسبان در جشن‌های سنتی کریسمس استفاده می‌کنند و در منطقه‌ای به نام تولدو، شیرینی مارسبانی را به شکل حیوانات کوچکی می‌سازند که درونشان با زرده تخم‌مرغ و شکر پُر شده است. در ایتالیا بیشتر آن را به شکل میوه‌های رنگی تولید می‌کنند. مارسبان در یونان و قبرس همیشه به رنگ سفید تهیه می‌شود. در دانمارک و نروژ، خوک‌های مارسبان، شیرینی‌های ویژه مراسم کریسمس و عید پاک هستند.

خاورمیانه

در خاورمیانه، خمیر مارسبان را با عرق بهارنارنج ترکیب می‌کنند و شیرینی‌های مارسبانی را بیشتر به شکل گل‌های کوچک رز می‌سازند.

آمریکا

مارسبان از طریق اسپانیا به آمریکای لاتین وارد شده است. در آمریکا این شیرینی را اغلب با بادام زمینی (به جای بادام درختی) تهیه می‌کنند.

آسیا

در هندوستان برای تهیه مارسبان از گردو به جای بادام استفاده می‌کنند. در ایالت گوای هند، شیرینی‌های مارسبانی را در مراسم کریسمس و به شکل‌های گل، برف، میوه و ستاره می‌سازند.

 

شیرینی مارسبانی, مارزیپان, کیک مارسبانی, شیرینی مارسبانی میوه‌ای



بیشتر بخوانید:‌ بهترین روش نگهداری کیک عروسی برای سالگرد ازدواج

برای تهیه شیرینی مارسبانی ابتدا باید خمیر مارسبان را تهیه کنید. با داشتن این خمیر می‎توانید در کمترین زمان ممکن انواع شیرینی‌های مارسبانی را تهیه کنید.

طرز تهیه خمیر مارسبان خانگی

مواد لازم برای تهیه خمیر مارسبان

پودر بادام درختی  ۲ پیمانه
پودر قند  ۲ پیمانه
آب به مقدار لازم
گلاب یا عرق بهارنارنج ۱/۲ قاشق غذاخوری
عصاره بادام ۱/۴ قاشق چای‌خوری
پودر قند اضافی برای ورز دادن خمیر به میزان لازم




دستور تهیه خمیر مارسبان

۱- آب را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم. وقتی آب به جوش آمد، آن را از روی حرارت برداشته و کمی منتظر می‌مانیم تا از جوش بیفتد. سپس بادام‌ها را در آن ریخته و اجازه می‌دهیم تا ۱ ساعت خیس بخورد.

۲- آب قابلمه را خالی کرده و بادام‎ها را پوست می‌گیریم. آنها را روی یک پارچه نخی و تمیز می‌ریزیم تا کمی خشک شوند. سپس بادام‌های خشک شده را درون غذاسازی با تیغه‌های تیز می‌ریزیم.

اگر وقت کافی ندارید یا نمی‌خواهید زیاد هزینه کنید، بهترین راه استفاده از خلال بادام زمینی است. خلال بادام زمینی را در غذاساز بریزید و مخلوط کنید تا به خوبی پودر شود.

۳- وقتی بادام‎ها به خوبی آسیاب شدند، عصاره بادام و پودر شکر را به آن اضافه کرده و مجددا مخلوط می‌کنیم. سپس کلاب یا عرق بهارنارنج را اضافه می‌کنیم و آنقدر هم می‌زنیم تا مواد در غذاساز حالت خمیری به خود بگیرد و به دست نچسبد.

۴- خمیر را از غذاساز خارج می‌کنیم. می‌توانید این خمیر نرم و یکدست را روی پودر قند کمی ورز داده و به شکل استوانه درآوردید. سپس آن را در نایلون بپیچید و در فریزر نگهداری کنید.

 

بیشتر بخوانید:‌ فیلینگ کیک چیست؟


قبل از استفاده از خمیر مارسبان، حتما آن را به دمای محیط برسانید.

 

از خمیر مارسبان، به عنوان پایهء اصلی بسیاری از شیرینی‌ها استفاده می‌شود. کیک مارسبانی و شیرینی‌ مارسبانی میوه‌ای دو نمونه از آنها هستند.

 

ویدیوی آموزشی تهیه خمیر شیرینی مارسبانی

 

 

 

کیک مارسبانی

 

مواد لازم برای تهیه کیک مارسبانی

کره ۱ پیمانه و هم‌دمای محیط
شکر نصف پیمانه
خمیر مارسبان ۱ پیمانه
عصاره وانیل  ۱ قاشق چای‌خوری
عصاره بادام نصف قاشق چای‌خوری
آرد شیرینی‌پزی  ۱ پیمانه
بیکینگ پودر  ۳/۴ قاشق چای‌خوری
نمک  نصف قاشق چای‌خوری
پودر شکر الک شده  ۶ قاشق سوپ‌خوری
تخم‎مرغ  ۶ عدد
پوست لیمو رنده شده  ۱ قاشق چای‌خوری



طرز تهیه کیک مارسبانی

۱- فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. قالب فر را با کره و آرد بپوشانید و کف آن کاغذ روغنی قرار دهید.

۲- کره و شکر را با همزن برقی، خوب به هم بزنید. خمیر مارسبان را به تکه‌های کوچک تقسیم کرده و به مخلوط کره و شکر اضافه کنید (اگر خمیر سفت بود، آن را به مدت ۳۰ ثانیه در مایکروفر قرار دهید).

۳- تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی در مخلوط بالا بشکنید و پس از اضافه کردن هر تخم‌مرغ، مخلوط را به هم بزنید. سپس عصاره وانیل و بادام و پوست لیمو را اضافه کنید.

۴- در ظرف دیگری آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم الک کنید. سپس مخلوط مارسبان را به آن اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا مواد صاف و یکدست شوند.

۵- مواد را در قالب فر ریخته و به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه بپزید (وقتی یک خلال دندان به مرکز کیک فرو می‌کنید، کیک نباید به آن نچسبد)

۶- اجازه دهید کیک خنک شود. سپس پودر شکر را روی آن الک کنید.

 

 این کیک را می‌توانید به مدت ۵ روز در یک ظرف در بسته نگهداری کنید.

طرز تهیه شیرینی مارسبانی میوه‌ای

شیرینی مارسبانی, مارزیپان, کیک مارسبانی, شیرینی مارسبانی میوه‌ای

در چهار ظرف مخلتلف، ۲ قاشق چای‌خوری آب را با ۱/۴ قاشق چای‌خوری رنگ خوراکی مخلوط کنید (رنگ‌های زرد، سبز، قرمز و نارنجی). خمیر مارسبان را به سه تکه تقسیم کنید.

سیب سبز مارسبانی

روی یکی از گلوله‌ها کمی رنگ سبز بریزید. دست‌هایتان را به پودر قند آغشته کنید و خمیر مارسبان را با دست ورز بدهید. وقتی رنگ خمیر یکدست شد، دوباره آن را به تکه‌های کوچکتر تقسیم کنید. هر تکه را گلوله کرده و آنها را به شکل سیب سبز درآورید. یک گل میخک کامل را به بالای سیب‌ها بچسبانید و با قلموی نازک کمی رنگ زرد و نارنجی به آن بزنید تا طبیعی‌تر به نظر بیاید.

گلابی مارسبانی

یک تکه دیگر از خمیر بردارید و به رنگ زرد آغشته کنید. وقتی رنگ خمیر یکدست شد آن را به تکه‌های کوچکتر تقسیم کرده و گلوله کنید. قسمت وسط گلوله‌ها را کمی فشار داده تا مثل گلابی، بالای گلوله از پایین آن باریک‌تر شود. یک زیره سیاه به بالای گلابی بچسبانید و با قلمو به آن رنگ قرمز، نارنجی و سبز اضافه کنید.

پرتقال مارسبانی

تکه سوم خمیر مارسبان را به رنگ نارنجی آغشته کرده و با دست ورز دهید. آن را به تکه‎های کوچکتر تقسیم کند و هر قسمت را گلوله کنید. گلوله‌های کوچک را به آرامی روی دندانه‌های ریز رنده بغلتانید (تا شبیه پوست پرتقال شود). یک گل میخک کامل را در قسمت بالای آن فرو کنید.

این میوه‌های کوچک را در ظرفی چیده و در یخچال قرار دهید.

 شیرینی مارسبانی میوه‌ای به دلیل نداشتن تخم‌مرغ، برای گیاهخواران و مبتلایان به کلسترول بالا بسیار مناسب است.

 

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.
دیدگاه خود را به عنوان نظر اول ثبت کنید.
به مطلب «طرز تهیه شیرینی مارسبانی» امتیاز دهید:
 
نقد و بررسی خود را راجع به این مطلب با دیگران به اشتراک بگذارید.
برای ثبت نظر، نیاز است ابتدا به مطلب امتیاز دهید