ما را در اینستاگرام دنبال کنید

شما اینجا هستید مجلهدستور سرآشپز دستور پخت کیک عسل لذیذ و ساده

دستور پخت کیک عسل لذیذ و ساده

یکشنبه 19 بهمن 99       دستور سرآشپز
دستور پخت کیک عسل لذیذ و ساده

عسل یکی از مفیدترین مواد غذایی طبیعی است که در دستورات گوناگون تهیه‌ی دسرها و غذاهای مختلف به‌عنوان یکی از شیرین‌کننده‌های بدون ضرر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در کنار استفاده‌هایی که به‌عنوان طعم‌دهنده‌ی غذایی از عسل می‌شود، این ماده‌ی خوراکی طبیعی، خواص درمانی متعددی نیز دارد. همان‌طور که می‌دانید این ماده‌ی غذایی طی یک فرآیند طبیعی توسط زنبورهای عسل تولید می‌شود و کیفیت گل‌هایی که زنبورها از شهد آن‌ها استفاده می‌کنند تاثیر به‌سزایی در رنگ، مزه و غلظت آن دارد.

عسل پروتئین‌ها، آمینواسیدها، آنزیم‌ها و مواد مفید دیگری هم دارد. این ماده سرشار از مولکول‌های قندهای طبیعی مانند گلوکز و فروکتوز است. همچنین، عسل در مقایسه با شکر تاثیر اندکی در افزایش قند خون دارد. البته شیرینی طعم عسل نسبت به شکر بیشتر است که همین امر باعث می‌شود تا با استفاده‌ی مقدار کمتری از آن احساس نیاز افراد به شیرینی پاسخ داده شود. هر چند باید مراقب کالری بیشتر این خوراکی خوشمزه نیز باشید. از طرفی، کیک‌ها طرفداران بسیاری در بین علاقه‌مندان به دسر دارند. کیک‌ها عموما به‌عنوان یک میان‌وعده و یا یک طعم‌دهنده در کنار نوشیدنی‌های گرم مختلف سرو می‌شوند.

همان‌طور که می‌دانید کیک‌ها در انواع و مزه‌های مختلفی تهیه می‌شوند، طعم‌دهنده‌هایی همچون شکلات، میوه‌های مختلف و خوراکی‌هایی از این دست که هر یک علاقه‌مندان مختص به خود را دارند. کیک عسل یکی از انواع کیک‌ها است که شاید بتوان گفت دست کم گرفته شده است؛ زیرا بدون شک یکی از بهترین کیک‌هایی است که می‌توان خیلی ساده و در آشپزخانه‌ی هر خانه‌ای آن را تهیه نمود. یکی از نکات حائز اهمیت در دستور پخت این کیک خوشمزه استفاده از یک عسل مرغوب و طبیعی است. در این مطلب دستور پخت کیک عسل را که بسیار لذیذ و ساده است، با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما هم اگر علاقه‌مند به این دسر خارق‌العاده هستید و یا قصد دارید یک دسر و یا میان‌وعده‌ی بدون ضرر برای خودتان مهیا نمایید، بتوانید به‌راحتی در منزل و با مواد اولیه‌ی ساده‌ای که در اختیار دارید، این کیک خوشمزه و سالم را برای خود و خانواده یا دوستانتان بپزید.

کیک عسل

دستور پخت کیک عسل

دستور پخت کیک عسلی که در اینجا ارائه می‌شود، برای سرو هشت نفر کافی است و در مجموع چهل و پنج دقیقه نیز برای تهیه‌ی آن زمان نیاز خواهید داشت.

مواد مورد نیاز: 

1) ۲ پیمانه آرد

2) ۱/۲ قاشق چای‌خوری نمک

3) ۱/۲ قاشق چای‌خوری جوش شیرین

4) ۱/۲ قالب کره

5) ۱ پیمانه عسل

6) ۳ عدد تخم مرغ 

7) ۱/۴ قاشق چای‌خوری عصاره‌ی بادام

8) ۱/۲ پیمانه خامه‌ی ترش

9) مقداری پودر قند برای سرو

دستور پخت کیک عسل

فر را پیش از پخت با دمای ۳۵۰ درجه‌ی سانتی‌گراد گرم کنید. قالب کیک خودتان را با روغن چرب نمایید. در یک کاسه‌ی بزرگ آرد، نمک و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید. با استفاده از هم‌زن دستی کره و عسل را در ظرفی مجزا آنقدر مخلوط کنید تا یک‌دست و خامه‌ای شوند.

تخم مرغ‌ها را یکی پس از دیگری اضافه کنید و پس از افزودن هر کدام به‌خوبی مخلوط را هم بزنید. عصاره‌ی بادام و خامه‌ی ترش را به‌ترتیب اضافه نمایید و هم زدن مواد را ادامه دهید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند. خمیر کیک به دست آمده را درون قالبی که آماده نموده‌اید بریزید و حدود ۳۵ دقیقه درون فر قرار دهید. بگذارید کمی خنک شود، سپس پودر قند را روی کیک عسل خود بریزید و کیک را سرو کنید. حداکثر چهار روز می‌توانید این کیک را در یک ظرف دربسته و درون یخچال نگه‌داری نمایید.

کیک عسل روسی

دستور پخت کیک عسل روسی

دستور پخت کیک عسل روسی توسط Michelle Polzine در قرن بیستم میلادی ابداع شد. این فرد آشپز کافه‌ای در شهر سن‌فرانسیسکو بوده و این دستور پخت نقطه‌ی عطف دوران آشپزی وی است.

پخت این کیک زمان زیادی را از شما می‌گیرد، اما اگر تمام مراحل تهیه‌ی آن را با دقت و به‌درستی پشت سر بگذارید یک کیک لذیذ و خوشمزه برای سرو در یک دورهمی دوستانه در اختیار خواهید داشت.

مواد مورد نیاز:

1) ۵۰۰ گرم عسل گل‌های وحشی

2) ۶۰ گرم آب

3) ۲۲۰ گرم شکر

4) ۲۰۰ گرم کره

5) ۶ عدد تخم مرغ

6) ۳ قاشق چای‌خوری جوش شیرین

7) ۱ قاشق چای‌خوری نمک دریایی

8) ۱ قاشق چای‌خوری دارچین آسیاب‌شده

9) ۴۵۰ گرم آرد همه‌کاره

10) ۵ فنجان خامه‌ی کامل سرد

11) ۴۰۰ گرم کرم کارامل

کیک عسل روسی

دستور پخت کیک عسل روسی

فر را با دمای ۳۷۵ درجه‌ی سانتی‌گراد گرم کنید. یک قابلمه‌ی متوسط را تا نیمه از آب پر کنید و روی اجاق گاز قرار دهید.

۳/۴ فنجان عسل را درون یک قابلمه بریزید و روی اجاق گاز با حرارت بالا قرار دهید. بعد از گذشت یک دقیقه حرارت را به حد متوسط کاهش دهید. بعد از سپری شدن حدود ۳ دقیقه عسل کف می‌کند، در این هنگام آن را با یک قاشق چوبی کمی هم بزنید. این مرحله بسیار حساس است و شما باید روی حالت عسل تمرکز کافی داشته باشید.

هنگامی که از عسل دود خارج شد، اجاق گاز را خاموش کنید و به آرامی آب را به آن اضافه نمایید. بگذارید مخلوط عسل و آب ساکن شود. مخلوط به دست آمده را درون یک ظرف با تحمل دمای بالا بریزید و آن را با احتیاط درون حمام آبی که با قابلمه و آب تشکیل داده‌اید، بگذارید.

درون یک قابلمه‌ی متوسط تا نیمه آب بریزید و بگذارید تا جوش بیاید. در یک کاسه با اندازه‌ای که در این قابلمه را بپوشاند، ۳/۴ فنجان عسل، شکر و کره را مخلوط کنید و روی قابلمه قرار دهید تا مخلوط شوند.

در یک ظرف مجزا تخم مرغ‌ها و جوش شیرین و در ظرفی دیگر نمک دریایی و پودر دارچین را مخلوط کنید.

وقتی کره کاملا ذوب شد به‌ترتیب، مخلوط عسل و آب، مخلوط تخم مرغ‌ها و جوش شیرین و در نهایت مخلوط نمک دریایی و پودر دارچین را به آن اضافه کنید و ظرف را کنار بگذارید تا خنک شود.

آرد را به سه قسمت تقسیم کنید و هر بار که بخشی از آن را با کمک یک الک ریز اضافه می‌نمایید، خمیر را هم بزنید. خمیر را با استفاده از یک قالب گرد، به یازده الی دوازده دایره با ضخامت‌های متوسط تفکیک کنید. هر کدام از این لایه‌ها را برای مدت شش الی هفت دقیقه بپزید تا رنگ آن‌ها به رنگ کاراملی تغییر کند. مراقب باشید که لایه‌ها را بیش از اندازه در معرض حرارت قرار ندهید. ممکن است در هنگام پخت خمیر تغییر شکل دهد، بنابراین لایه‌ها را قبل از اینکه کاملا خنک شوند، با استفاده از یک قیچی یا چاقو هم‌اندازه کنید و بگذارید تا خنک شوند. دو عدد از لایه‌ها را که زیبایی کمتری نسبت به بقیه دارند (اگر دوازده لایه آماده نموده‌اید) به مدت پانزده دقیقه در فر با دمای ۲۵۰ درجه قرار دهید تا قهوه‌ای و خشک شوند. بعد از اینکه آن‌ها را از فر خارج کردید، آن‌ها را کاملا خرد نمایید و درون یک کاسه بریزید.

نصف فنجان از عسل پخته شده که در ابتدا تهیه کردیم، یک قاشق چای‌خوری کرم کارامل و نصف قاشق چای‌خوری نمک دریایی را درون یک کاسه بریزید و با دست مخلوط کنید، سپس ۳/۴ فنجان از خامه‌ی کامل را به آن اضافه نمایید. مخلوط را آنقدر هم بزنید تا کاملا یک‌دست شود. ظرف را برای مدت سی دقیقه درون یخچال قرار دهید.

چهار فنجان خامه‌ی کامل و مخلوط عسل پخته شده و کرم کارامل را درون یک هم‌زن برقی بریزید و با سرعت متوسط حدود شش دقیقه آن‌ها را هم بزنید. (اگر هم‌زن شما گنجایش تمام مواد را ندارد، مخلوط و خامه‌ها را به دو دسته تقسیم کنید و در دو نوبت آن‌ها را هم بزنید، سپس هر دو را در یک کاسه‌ی بزرگ با یکدیگر ترکیب کنید.)

یک ظرف تخت تهیه کنید، سپس لایه‌ها را یکی یکی درون آن قرار دهید و از مخلوط خامه‌ای روی هر لایه بریزید و سپس سراغ لایه‌ی بعدی بروید. همین کار را تا لایه‌ی دهم ادامه دهید و در پایان مخلوط باقی مانده را اطراف لایه‌ها بمالید تا کاملا صاف شوند، لایه‌های خردشده را روی آن بپاشید. 

کیک را برای مدت دوازده ساعت درون یخچال بگذارید و سپس آن را سرد سرو کنید. پخت این کیک را می‌توانید در طی دو روز انجام دهید و می‌توانید آن را تا سه روز درون یخچال نگه‌داری نمایید.

کیک عسل

همان‌طور که مشاهده کردید دستور پخت کیک عسل ساده و کیک عسل روسی را در این مطلب بررسی نمودیم. دستور پخت اول بسیار ساده و برای هر شخصی که قصد پخت یک کیک عسل مفید را دارد، مناسب است. از آن سو کیک عسل روسی یکی از انواع حرفه‌ای کیک است، که ممکن است پخت آن برای افراد معمولی کمی دشوار باشد، اما یک پیشنهاد خاص و متفاوت برای قرار گرفتن در بین کیک‌های منوی یک کافی‌شاپ است. استفاده از عسل در پخت این کیک‌ها به جای شکر که مضرات زیادی دارد، می‌تواند آن‌ها را به یک میان وعده‌ی مناسب برای افرادی که سن بالایی دارند و یا افرادی که درگیر بیماری‌های قند خون و یا دیابت هستند، تبدیل کند؛ ولی در هر صورت حتی اگر شما جوان و سالم هستید، مزه‌ی این کیک‌ها و خواص خارق‌العاده‌ی عسل که ماده‌ی اولیه‌ی اصلی دستور پخت آن‌ها است، برای جذب شما به سوی تجربه‌ی یک مزه‌ی جدید و خاص دلایلی کافی هستند.

اگر شما به طعم خاصی علاقه‌مند هستید، می‌توانید در تهیه‌ی کیک عسل از طعم‌دهنده‌های میوه‌ای مختلف و یا طعم‌دهنده‌های قهوه و یا شکلاتی نیز استفاده نمایید. توجه داشته باشید که اگر قصد استفاده از شکلات را دارید توصیه می‌شود از شکلات‌هایی استفاده کنید که شیرینی کمی دارند، زیرا عسل موجود در دستور پخت این کیک‌ها شیرینی آن را تامین می‌نماید. 

منابع:

1. https://www.cookinglight.com/healthy-living/health-benefits-honey

2. https://cooking.nytimes.com/recipes/1019089-russian-honey-cake

3. https://prettysimplesweet.com/honey-cake/

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.
دیدگاه خود را به عنوان نظر اول ثبت کنید.
به مطلب «دستور پخت کیک عسل لذیذ و ساده» امتیاز دهید:
 
نقد و بررسی خود را راجع به این مطلب با دیگران به اشتراک بگذارید.
برای ثبت نظر، نیاز است ابتدا به مطلب امتیاز دهید

ناتلی؛ قنادی ای با بیش از 80 سال تجربه در صنعت کیک و شیرینی با 9 شعبه در تهـران است. همچنان در خانه بمانید!
مجوز ها
تماس با شعب
سهروردی شمالیپونکدیباجی جنوبینیاورانسهروردی جنوبیمیدان هرویسعادت آبادبومهنپردیس
پیگیری سفارشات اینترنتی:87109208
تلفن شعب:87108
صدای مشتری:88517068