اقدامات ناتلی در مواجه با کرونا

شما اینجا هستید مجلهدستور سرآشپز آشنایی با شیرینی Fudge انواع و طرز تهیه‌ی آن

آشنایی با شیرینی Fudge انواع و طرز تهیه‌ی آن

چهارشنبه 08 بهمن 99       دستور سرآشپز
آشنایی با شیرینی Fudge انواع و طرز تهیه‌ی آن

شیرینی Fudge اولین بار در سال ۱۸۸۶ میلادی در یک فروشگاه محلی عرضه شد. این شیرینی برای اولین بار وقتی یک آشپز در حال تهیه‌ی کارامل بهم ریخته بود، کشف و معرفی شد. "Fudged up" در زبان لاتین به معنی بهم ریخته است و این شیرینی نیز بر همین اساس توسط همین آشپز نام‌گذاری شده است. در آمریکا هر ساله در شانزدهم ماه ژوئن جشنی به نام شیرینی Fudge برگزار می‌شود. این شیرینی در سراسر دنیا طرفدارانی دارد که در کشورهای مختلف جشن‌های مختلفی حتی برای انواع آن برگزار می‌گردد.

انواع این شیرینی عمدتا در روش تهیه متفاوت هستند، اما در این بین به‌طور خارق‌العاده‌ای حتی ممکن است دو نوع متفاوت از این شیرینی هیچ‌گونه ماده‌ی اولیه‌ی اصلی مشترکی نداشته باشند. این شیرینی یکی از محبوب‌ترین دسرهایی است که به‌عنوان شکلات سرو می‌شود و یکی از دیگر ویژگی‌های شیرینی Fudge دستور تهیه‌ی آسان و امکانات ساده برای تهیه‌ی برخی از انواع آن است. هر فردی که آشنایی اندکی با طرز تهیه‌ی دسر و شیرینی داشته باشد، می‌تواند به راحتی این شیرینی را در خانه تهیه نماید. در ادامه‌ی این مطلب شما با برخی از انواع روش‌های تهیه‌ی شیرینی Fudge آشنا می‌شوید و در پایان یکی از آسان‌ترین روش‌های تهیه‌ی این شیرینی را که برای سرو به همراه نوشیدنی‌های گرم مختلف و به‌عنوان یک میان وعده‌ی کامل برای عصرانه مناسب است، تجربه خواهید کرد.

شیرینی fudge

چند دستور تهیه‌ی شیرینی Fudge

1.روش مایکروویو (microwave): این روش یکی از ساده‌ترین و راحت‌ترین روش‌ها برای تهیه‌ی شیرینی Fudge است. کافیست مواد اولیه را حدود سی ثانیه به‌صورت مستقیم حرارت دهید تا ذوب شوند. بعد از اینکه مواد اولیه را به‌خوبی ذوب نمودید، مواد طعم‌دهنده‌ی مورد نظرتان را به آن‌ها اضافه می‌نمایید و تا زمانی که یک مخلوط یک دست حاصل شود، آن را هم می‌زنید. مخلوط را درون قالب‌های مورد نظرتان که می‌تواند در هر اندازه و شکلی باشد، بریزید. و در نهایت حدود دو الی سه ساعت آن را در یخچال قرار دهید.

2.روش آشپزِ کُند (slow cooker): این روش نیز به‌راحتی روش مایکروویو است. همانند روش قبلی در ابتدا مواد اولیه را حرارت می‌دهید تا مخلوط شوند. سپس مواد را برای مدتی حدود یک ساعت، روی شعله‌ای با حرارت پایین قرار می‌دهید و در این فاصله باید آن را به‌طور مداوم هم بزنید. طعم‌دهنده‌ها را نیز می‌بایست بر روی شعله به ظرف اضافه کنید. مخلوط را درون یک قالب با اندازه و شکل دل‌خواهتان بریزید و آن را یک الی دو ساعت درون یخچال قرار دهید.

شیرینی fudge

3.روش اجاق‌گاز (stovetop): این روش دقیقا مشابه روش دوم یعنی روش "slow cooker" است. وجه تمایز این روش حرارت بیشتر آن نسبت به روش قبلی است. البته با توجه به اینکه حرارت بیشتری به مواد اولیه وارد می‌شود، تمایل آن‌ها به چسبیدن به کف ظرف بیشتر است و نیازمند هم زدن بدون وقفه نیز خواهد بود. پس از آن مواد را در قالب مورد نظرتان بریزید و درون یخچال قرار دهید. توجه داشته باشید که علی‌رغم نکات مشترک بسیاری که این سه روش با هم دارند، اما با اعمال همین نکات کلیدی بافت و طعم شیرینی فاج شما در هر یک از این روش‌ها با دیگری متفاوت خواهد بود.

4.روش سه دقیقه‌ای (three-minute-recipe): این روش سه ماده‌ی اولیه‌ی اصلی دارد و تنها سه دقیقه برای تهیه‌ی آن زمان نیاز دارید. از کوچک‌ترین قالب موجود استفاده کنید و بعد از اینکه یک دقیقه مواد اولیه را روی شعله با حرارت بالا قرار دادید، بگذارید مخلوط برای یک دقیقه استراحت کند. سپس یک دقیقه آن را هم بزنید تا مخلوط صافی پدید آید. آن را در قالب کوچکی که مهیا نمودید، بریزید و بگذارید کمی خنک شود.

5.روش تهیه‌ی فاج با دو ماده‌ی اولیه (two-ingredient): در این روش شما به سه فنجان پر از تکه‌های شکلات و یک بطری شیر کامل نیاز دارید. مواد اولیه را روی شعله‌ی اجاق گاز قرار دهید و همین‌طور که هر سی ثانیه آن را هم می‌زنید، میزان حرارت را افزایش دهید. این کار را تا زمانی که یک مخلوط یک دست حاصل شود ادامه دهید و سپس مخلوط را درون یک قالب با اندازه و شکل دل‌خواهتان بریزید و آن را درون یخچال قرار دهید.

شیرینی fudge

طرز تهیه‌ی شیرینی فاج

مواد مورد نیاز:

1)شکلات شیری: ۴۵۰ گرم

2)شکلات تلخ: ۵۰ گرم

3)نمک: ۱/۸ قاشق چای‌خوری

4)جوش شیرین: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

5)شیر پرچرب: ۴۰۰ گرم

6)عصاره‌ی وانیل: ۱ قاشق سوپ‌خوری

7)گردوی خردشده: ۱ پیمانه

طرز تهیه‌ی شیرینی فاج:

از نظر دوست‌داران شکلات، شکلات شیری یکی از خوش‌طعم‌ترین شکلات‌ها است و  بدیهی است که اگر هنگام تهیه‌ی شیرینی فاج از یک شکلات خوش‌طعم استفاده نمایید، شیرینی بهتری خواهید داشت.

برای این منظور، یک قابلمه را پر از آب کنید و روی شعله‌ی اجاق گاز قرار دهید. شیر، شکلات، جوش شیرین و نمک را درون ظرفی که نسبت به حرارت مقاوم است، قرار دهید و درون قابلمه‌ی در حال جوش بگذارید. تقریبا پنج دقیقه بعد از قرار دادن در قابلمه، زمان نیاز است تا شکلات‌ها درون شیر، آب شوند اما باید تکه‌هایی از آن‌ها باقی بماند. توجه کنید که استفاده از شکلات تلخ ضروری نیست، پس با توجه به سلیقه‌ی خودتان آن را به مقدار دل‌خواه هم‌زمان با شکلات‌های شیری اضافه کنید. مقداری از جوش شیرین که در این دستور تهیه‌ی شیرینی ذکر شده است، نمی‌تواند برای انسان مضر باشد و ترکیبات دیگری که در این شیرینی وجود دارند نیز باعث تحریک آن نمی‌شوند، پس با خیال راحت از آن استفاده نمایید. بعد از اینکه ظرف حاوی مخلوط را از درون قابلمه خارج کردید باید شروع به هم زدن آن کنید تا تکه‌های باقی‌مانده از شکلات نیز ناپدید شوند. گردوها را اضافه نمایید و آن را مجددا هم بزنید، توجه کنید که اندازه‌ی گردوها درشت نباشد و از پودر گردو نیز برای این کار استفاده نکنید.

شیرینی fudge

بعد از اینکه مخلوط را در قالب مورد نظرتان ریختید، آن را در یخچال قرار دهید. نحوه‌ی نگهداری از آن در این مرحله مهم است، زیرا باید در ظرفی دربسته نگهداری شود تا خشک نشود و در این شرایط شیرینی فاج  شما تا دو هفته تازه و قابل سرو است؛ اما اگر بخواهید آن را برای مدتی طولانی‌تر نگه‌دارید، باید آن را فریز کنید و در این صورت نیز حداکثر تا دو ماه قابل استفاده خواهد بود. بعد از اینکه شیرینی Fudge را از فریزر خارج نمودید، بگذارید تا در مجاورت هوا یخ‌زدایی شود و سپس آن را سرو کنید.

چند نمونه‌ی پرطرفدار از انواع شیرینی Fudge

شیرینی فاج انواع بسیار متنوعی دارد که در اینجا نام چند نمونه‌ی پرطرفدار از انواع شیرینی Fudge را مشاهده می‌کنید:

1)شیرینی فاج بادامی (Almond Joy Fudge)

2)شیرینی فاج کیک هویجی (Carrot Cake Fudge)

3)شیرینی فاج کوکی و کرمدار (Cookies and Cream Fudge)

4)شیرینی فاج با طعم شکلات داغ (Hot Chocolate Fudge)

5)شیرینی فاج با شکر قهوه‌ای (Brown Sugar Fudge)

شیرینی fudge

همان‌طور که مشاهده نمودید شیرینی فاج را می‌توان طبق چند دستور تهیه‌ی مختلف درست کرد که در چند نمونه از آن‌ها، حتی در مواقعی که زمان زیادی ندارید نیز می‌توانید با صرف تنها چند دقیقه یک شیرینی Fudge خوشمزه را سرو نمایید و گاهی حتی تنها با دو ماده‌ی اولیه‌ی اصلی این شیرینی قابل تهیه است. اگر از طرفداران دسرهای خوشمزه و شیرینی‌هایی هستید که به‌راحتی بتوان آن‌ها را در منزل نیز تهیه نمود، می‌توانید طرز تهیه‌ی شیرینی فاج خانگی را که در این مطلب به آن پرداخته شد، با حداقل مواد مورد نیاز و ابزار بسیار ابتدایی که در هر آشپزخانه‌ای قابل دسترسی است، به‌راحتی در منزل به کار ببندید. اگر صاحب یک رستوران هستید و قصد ایجاد تغییر و تنوع در منوی مربوط به دسرهای خود را دارید، شیرینی Fudge با توجه به اینکه بسیار ارزان و ساده تهیه می‌شود، می‌تواند یک پیشنهاد استثنایی برای ایجاد تحولی خوش‌طعم و پرطرفدار در منوی دسر شما باشد. این دسر می‌تواند در کنار نوشیدنی‌های گرم مختلفی نیز سرو شود که همین امر موجب می‌شود تا بتواند پیشنهادی مناسب برای کافی‌شاپ‌هایی باشد که می‌خواهند در کنار نوشیدنی‌های گرمشان یک شیرینی خارق‌العاده سرو کنند و در عین حال نمی‌توانند هزینه‌ی زیادی را برای این کار در نظر بگیرند.

در مجموع در هر جایگاهی شیرینی Fudge بهترین، ساده‌ترین و ارزان‌ترین دسرِ در دسترس شماست، که می‌تواند یک شیرینی خاص برای دورهمی‌های دوستانه‌ی شما باشد و یا به‌عنوان یک عصرانه برای خانواده‌هایی که به‌دنبال جایگزینی برای عصرانه‌های همیشگی خود هستند، در کنار فنجان‌های چای آن‌ها خوش بدرخشد.

منابع:

1.https://parnianmedia.com/page/products/915

2.https://www.homestratosphere.com/types-of-Fudge 

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.
دیدگاه خود را به عنوان نظر اول ثبت کنید.
به مطلب «آشنایی با شیرینی Fudge انواع و طرز تهیه‌ی آن» امتیاز دهید:
 
نقد و بررسی خود را راجع به این مطلب با دیگران به اشتراک بگذارید.
برای ثبت نظر، نیاز است ابتدا به مطلب امتیاز دهید

logo-samandehi