اقدامات ناتلی در مواجه با کرونا

شما اینجا هستید مجلهدستور سرآشپز طرز تهیه نون خامه ای دونفره با ناتلی

طرز تهیه نون خامه ای دونفره با ناتلی

سه شنبه 16 اردیبهشت 99       دستور سرآشپز
طرز تهیه نون خامه ای دونفره با ناتلی

نون خامه‌ای یکی از شیرینی‌های محبوب میان ایرانیان به شمار می‌رود که نمی‌توان منکر طعم و مزه فوق‌العاده آن شد! اگر قصد دارید این شیرینی لذیذ را خودتان در منزل درست کنید، تنها کافیست تا انتهای این مقاله با ناتلی همراه باشید تا طرز تهیه نون خامه ای دونفره را به ساده‌ترین شکل ممکن به شما آموزش دهیم. می‌توان گفت شیرینی‌پزی و پخت کیک‌های متنوع در منزل یکی از علایق هر خانم ایرانی است؛ اما با دانستن دستورالعمل‌ها و یک‌سری نکات ریز این کار دیگر یک چالش نخواهد بود و به سادگی می‌توانید هر نوع شیرینی که می‌خواهید در منزل تهیه کنید! 

مواد لازم برای تهیه نون خامه‌ای

برای درست کردن این شیرینی محبوب و دوست‌داشتنی قبل از هر چیزی باید مواد مورد نیاز برای نون خامه ای را تهیه کنید. مقادیر ذکر شده در قسمت بعد، مواد لازم برای برای تهیه نون خامه‌ای دو نفره است؛ اگر می‌خواهید برای تعداد بیشتری درست کنید باید مقادیر را به نسبت افزایش دهید. 

  •  شکر 120 گرم
  •  آرد سفید 120 گرم
  •  تخم مرغ 4 عدد
  •  خامه فرم گرفته نیم کیلو
  •  عسل 1 قاشق غذاخوری
  •  وانیل 4/1 قاشق غذاخوری
  •  آب جوش 1 قاشق غذاخوری

بعد از آماده کردن مواد لازم فر را روشن کنید و آن را روی 220 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید؛ در قسمت بعد مرحله به مرحله با طرز تهیه نون خامه ای دونفره همراه شما هستیم.

طرز تهیه رولت خامه‌ای

همان‌طور که کمی پیش اشاره کردیم قبل از شروع به کار باید فر را روی دمای 220 درجه تنظیم کنید. سپس کف سینی را با کاغذ مخصوص شیرینی پزی بپوشانید؛ برای تهیه نون خامه‌ای دو نفره بهتر است از سینی‌های مخصوص رولت استفاده کنید که ابعادی حدود 30 در 40 سانتی‌متر دارند. برای پخت هرگونه شیرینی و کیک بهتر است قبل از شروع به کار چند ظرف با اندازه‌های مختلف کنار دست خود قرار دهید تا برای مخلوط کردن مواد با یکدیگر به مشکل بر نخورید. آرد سفید را دو الی سه بار الک کنید و به دقت زرده‌های تخم مرغ را از سفیده جدا کنید. سپس در یک ظرف جدا، زرده تخم مرغ را با دور کند هم بزنید و پس از آن همزن را بر روی درجه متوسط بگذارید و کم کم شکر را به آن اضافه کنید.

زمانی که مخلوط تخم مرغ و شکرتان حالتی کش‌دار به خود گرفت و رنگ آن روشن شد، 1/4 قاشق غذاخوری وانیل به آن اضافه کنید؛ بعد از اضافه کردن وانیل حدود 1 دقیقه به هم زدن ادامه دهید و سپس آب جوش را به ترکیب خود اضافه کنید و بلافاصله دوباره این مخلوط را هم بزنید. یکی‌دیگر از مواد لازم در تهیه نون خامه ای دونفره، یک قاشق عسل است؛ اگر می‌خواهید رولت طلایی رنگ شود، عسل را فراموش نکنید. بعد از اینکه آب جوش را اضافه کردید و چند دقیقه ترکیب را هم زدید، یک قاشق عسل را نیز به این ترکیب اضافه کنید.

 آرد را کم کم به مخلوط اضافه کنید

آرد سفیدی را که قبلا سه بار به خوبی الک کردید را باید در  3 الی 4 مرحله به این مخلوط اضافه کنید. دقت کنید که نباید هیچ گوله‌ای از آرد باقی بماند؛ بنابراین به آرامی و در چند مرحله آرد را با حرکت دورانی به مخلوط اضافه کنید. زمانی که این مخلوط کاملا یکدست شد و همه مواد به خوبی با هم مخلوط شدند موقتا آن را کنار بگذارید و به سراغ سفیده‌های تخم مرغ بروید.

هم زدن سفیده‌های تخم مرغ

یکی از مراحل حساس کار برای پخت کیک و شیرینی هم زدن درست سفیده‌های تخم مرغ است! حتما می‌دانید که اگر می‌خواهید سفیده خوب پف کند، باید ظرف و پره‌های همزن کاملا خشک و تمیز باشد. دقت کنید که در طرز تهیه نون خامه ای دونفره ما از بکینگ پودر استفاده نمی‌کنیم به همین خاطر پف نهایی نون خامه‌ای به پف کردن سفیده تخم مرغ بستگی دارد.

 بنابراین در جدا کردن زرده از سفیده نیز باید به خوبی دقت کنید تا سفیده کاملا خالص باشد. با دور تند همزن شروع به هم زدن سفیده‌ها کنید؛ زمانی باید دست از همزدن بکشید که اگر ظرف را بر عکس کردید سفیده‌ها از درون ظرف بیرون نریزد. به عبارتی سفیده‌ها باید کاملا حجم گرفته و بافت منسجمی به خود بگیرند.

سفیده‌ها را به موادی که کنار گذاشتید اضافه کنید

بعد از اینکه سفیده‌ها را به مخلوط زرده و آرد اضافه کردید، مخلوط را به آرامی و با حرکت روبانی هم بزنید تا مواد یکدست شده و پف سفیده نیز نخوابد. مخلوط را درون سینی بریزید و با کاردک مخصوص مواد در سینی پخش کنید و سپس آن را درون فر داغ قرار دهید؛ این نون خامه‌ای برای پخت و قرار گرفتن در فر تنها به 8 تا 12 دقیقه زمان نیاز دارد؛ اگر بیشتر از این درون فر بماند ممکن است بافت رولت خشک و غیرمنعطف شود. 

پس از آن رولت را از فر خارج کرده و روی یک دستمال یا پارچه نخی قرار دهید و آن را به همراه پارچه رول کنید. 20 الی 30 دقیقه اجازه دهید رولت خنک شود و سپس رولت را به همراه دستمال به آرامی باز کنید و روی آن را با یک لایه خامه فرم گرفته بپوشانید. 

فوت و فن‌های طرز تهیه نون خامه ای دونفره

  • در این مرحله از کار بعد از پوشاندن سطح رولت با خامه می‌توانید مقداری میوه خرد شده طبق میل خودتان نیز روی فیلینگ بریزید. سپس نون خامه‌ای را با کمک کاغذ روغنی مجددا رول کنید؛ این کار را با حوصله و به آرامی انجام دهید تا بافت اسفنج پاره نشود. 
  • نون خامه‌ای را به سینی سرو منتقل کنید و با باقی مانده خامه فرم گرفته دور تا دور آن را بپوشانید و سعی کنید تا جایی که می‌توانید سطح آن را صاف کنید تا رولت ظاهری یکدست داشته باشد. 
  • رولت شما آماده است! فقط باید حداقل 3 الی 4 ساعت آن را درون یخچال بگذارید و بعد از آن می‌توانید با شکلات، میوه و یا گاناش آن را تزئین کرده و سرو کنید. 
  • حتما از خامه فرم گرفته استفاده کنید؛ اگر از خامه صبحانه استفاده کردید کمی پودر خامه و یا ژلاتین به آن اضافه کنید.
  • تخم مرغ‌ها باید تازه باشند.
  • اگر اولین بار است که با طرز تهیه نون خامه ای دونفره این شیرینی محبوب را درست می‌کنید، اصلا نگران نباشید! با کمی دقت می‌توانید یک نون خامه‌ای فوق‌العاده خوشمزه درست کنید. 

این مطالب را از دست ندهید:

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.
دیدگاه خود را به عنوان نظر اول ثبت کنید.
به مطلب «طرز تهیه نون خامه ای دونفره با ناتلی» امتیاز دهید:
 
نقد و بررسی خود را راجع به این مطلب با دیگران به اشتراک بگذارید.
برای ثبت نظر، نیاز است ابتدا به مطلب امتیاز دهید

logo-samandehi