اقدامات ناتلی در مواجه با کرونا

شما اینجا هستید مجلهدستور سرآشپز چگونگی طرز تهیه خمیر نان بربری در خانه

طرز تهیه خمیر نان بربری در خانه

یکشنبه 17 فروردین 99       دستور سرآشپز
چگونگی طرز تهیه خمیر نان بربری در خانه

مسلماً نان یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی مصرفی در سبد خانوار کشور ما می‌باشد. نان خانگی که با مواد تازه و با رعایت مسائل بهداشتی در داخل خانه پخته می‌شود می‌تواند به‌عنوان خوشمزه‌ترین و بهترین نان‌ها در نظر گرفته شود. پخت نان بربری به آسانی هر چه تمام‌تر امکان‌پذیر است و شما می‌توانید در صورت نیاز اقدام به پخت نان خانگی کنید. در صورتیکه قصد یادگیری طرز تهیه خمیر نان بربری در خانه را دارید، می‌توانید از مقاله‌ای که در اختیار شما قرار دادیم، استفاده نمایید.

کرونا، عاملی برای پخت نان خانگی

شیوع ویروس کرونا که به طور گسترده‌ای تمامی مردمان کشورمان را درگیر خود کرده است، عامل مهمی برای پخت نان در خانه می‌باشد. بسیاری از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند که در خانه‌هایشان اقدام به پخت انواع نان‌ها از جمله لواش یا بربری کنند. ما در قنادی اینترنتی ناتلی در مقاله‌ای جداگانه طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج را نیز آموزش داده‌ایم. شما می‌توانید با کمترین امکانات و به‌سادگی نان خوش‌طعمی را در خانه‌های خود آماده‌سازید.

مواد موردنیاز برای پخت نان بربری در خانه

یکی از نکاتی که باید در خصوص پخت نان بربری در خانه به آن توجه داشته باشید این است که نان بربری نسبت به سایر نان‌ها از جمله لواش، نیاز به خمیر بیشتری دارد. به همین دلیل میزان مواد موردنیاز شما بیشتر است. علاوه بر خمیر نان که باید به بهترین نحو و با بهترین کیفیت آماده شود، طرز تهیه رومال نان بربری بدون جوش شیرین نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. زیر رومال نان بربری به زیبایی و خوش عطری نان کمک بسیاری خواهد کرد. در زیر به نحوه تهیه خمیر و رومال نان بربری اشاره خواهیم کرد:

  1. آرد: برای طرز تهیه خمیر نان بربری در خانه شما نیاز به 1 کیلو آرد دارید.
  2. نمک: نمک یکی از مهم‌ترین عناصر در پخت نان می‌باشد و شما برای این مقدار آرد نیاز به 2 قاشق چای‌خوری نمک خواهید داشت
  3. شکر: برای تهیه نان بربری مناسب بهتر است که 4/3 قاشق چای‌خوری شکر به آرد خود اضافه کنید.
  4. خمیرمایه: خمیرمایه یکی از مهم‌ترین مواد برای پخت نان بربری است و شما باید از 5/2 قاشق چای‌خوری خمیرمایه استفاده کنید
  5. آب ولرم: برای به عمل آمدن خمیرمایه باید از آب ولرم استفاده نمایید. 2 لیوان آب برای این مقدار آرد کافی است.
  6. روغن: 1 قاشق غذاخوری روغن به خمیر خود اضافه نمایید.
  7. کنجد: برای تزئین و رومال می‌توانید به اندازه نیاز از کنجد استفاده نمایید.
  8. سبوس: سبوس ماده غذایی بسیار مفیدی است و شما می‌توانید از آن برای رومال نان بربری استفاده نمایید.

توجه کنید که میزان آب تقریبی است و شما می‌توانید به تناسب شلی و یا سفتی خمیر به اندازه نیاز به آن آب اضافه نمایید. به طوری که خمیر به دست آمده نه زیاد شل و نه زیاد سفت باشد.

طرز تهیه رومال نان بربری بدون جوش شیرین

همان‌طور که میدانید مصرف جوش شیرین برای بدن مناسب نبوده و تا جای ممکن باید از خوردن آن خودداری کرد. طرز تهیه رومال نان بربری بدون جوش شیرین بسیار ساده است. کافی است در قابلمه‌ای کوچک به اندازه 1 قاشق غذاخوری آرد ریخته و 5 قاشق غذاخوری به آن آب اضافه کنیم. قابلمه را روی شعله کم قرار دهیم تا به‌صورت فرنی رقیق شود. تا در مرحله آخر آن را بر روی خمیر آماده شده و چانه گرفته شده بمالید.

ابزار موردنیاز برای طرز تهیه خمیر نان بربری در خانه

لوازم موردنیاز شما برای پخت نان بربری خانگی بسیار ساده است و در اکثر خانه‌ها ایرانی یافت می‌شود. برای پخت نان بربری خوش‌مزه شما نیاز به وسیله‌های زیر خواهید داشت:

  1. وردنه
  2. فر
  3. کاسه بزرگ
  4. کاغذ روغنی

نان بربری برخلاف نان لواش که طرز تهیه آن ارائه شد، نیاز به فر داشته و نمی‌توان آن را بر روی سینی و یا ساج آماده نمود. داشتن فر با سینی فر مناسب می‌تواند در فرایند پخت نان مناسب بسیار مؤثر باشد.

طرز تهیه نان بربری خانگی

در زیر به طرز تهیه خمیر نان بربری در خانه اشاره خواهیم کرد.

مرحله اول

طرز تهیه خمیر نان بربری در خانه بسیار راحت است و شما می‌توانید در کم‌ترین زمان ممکن آن را آماده کنید. اولین قدم برای تهیه نان بربری خانگی این است که خمیرمایه را با آب ولرم مخلوط کرده و درب ظرف را ببندید تا به‌درستی به عمل آید. معمولاً برای به عمل آمدن خمیرمایه 10 دقیقه زمان نیاز است.

مرحله دوم

1 کیلو آرد را در چند مرحله الک کرده و در کاسه‌ای بزرگ بریزید. بهتر است آرد را چند بار الک کنید تا از صاف و نرم بودن آن مطمئن شوید. این کار به یکدست شدن خمیر نان و درنتیجه بافت بهتر آن کمک خواهد کرد. سپس نمک و شکر را به آرد اضافه نمایید.

مرحله سوم

خمیرمایه به‌عمل‌آمده را در چند مرحله به آرد اضافه کنید. پس از اضافه کردن هر مقدار از خمیرمایه آرد را به خوبی هم بزنید تا خمیرمایه به تمامی نقاط آرد برسد. این کار موجب جلوگیری از گلوله شدن خمیر خواهد شد. پس از آن که تمام خمیرمایه را به آرد اضافه نمودید، خمیر به دست آمده را به مدت 10 دقیقه و در دو نوبت ورز دهید. پس از آن روغن را به آرد اضافه کنید. اضافه کردن روغن موجب خواهد شد تا خمیر کمتر به دست بچسبد.

این نکته را از یاد نبرید که هرچه خمیر را بیشتر ورز دهید، نان بهتری به دست خواهید آورد.

مرحله چهارم

خمیر ورز داده شده را در کاسه‌ی بزرگ قرار داده و روی آن را با سلفون بپوشایند. در این قسمت، خمیر شما باید به مدت 1.5 ساعت استراحت کند. پس از گذشتن زمان ذکر شده، اقدام به چانه گیری کنید. اگر میخواهید نان‌های کوچک و یک نفره درست کنید، بهتر است چانه‌های خود را نیز کوچک‌تر بردارید. پس از چانه گیری خمیر شما مجدداً باید 20 دقیقه استراحت کند.

مرحله پنجم

روی سطح کار خود کمی آرد بپاشید. شما می‌توانید بر روی سینی و یا میز این کار را انجام دهید. خمیر نان را با وردنه بازکنید. خمیر نان بربری باید به‌صورت بیضی باز شود. فر را از قبل گرم‌کنید تا نان شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن به طور کامل مغزپخت شود. بر روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید تا نان به سطح سینی نچسبد. شما می‌توانید برای بالا بردن ارزش غذایی نان بربری خانگی روی کاغذ روغنی کمی سبوس بپاشید و سپس خمیر را که به شکل بیضی درآوردید، روی سینی فر قرار دهید.

سپس مواد رومال که آماده کرده آید را بر روی خمیر با قلمو ریخته و اندکی کنجد روی آن بپاشید. این کار موجب زیبایی و خوشمزگی بیشتر نان خواهد شد.

مدت زمان پخت

مدت‌زمان موردنیاز جهت طرز تهیه خمیر نان بربری در خانه، 20 الی 30 دقیقه و در دمای 180 درجه سانتی‌گراد است. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که در این ایام قرنطینه، لذت خوردن نان خانگی خوش‌طعم را به خود و خانواده‌تان هدیه دهید.

 

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.
دیدگاه خود را به عنوان نظر اول ثبت کنید.
به مطلب «چگونگی طرز تهیه خمیر نان بربری در خانه» امتیاز دهید:
 
نقد و بررسی خود را راجع به این مطلب با دیگران به اشتراک بگذارید.
برای ثبت نظر، نیاز است ابتدا به مطلب امتیاز دهید

logo-samandehi