ما را در اینستاگرام دنبال کنید

شما اینجا هستید مجلهدستور سرآشپز آموزش طرز تهیه کیک خیس قابلمه‌ای بدون فر به صورت مرحله ‌به‌ مرحله + نکات طلایی

آموزش طرز تهیه کیک خیس قابلمه‌ای بدون فر به صورت مرحله ‌به‌ مرحله + نکات طلایی

سه شنبه 12 آذر 98       دستور سرآشپز
آموزش طرز تهیه کیک خیس قابلمه‌ای بدون فر به صورت مرحله ‌به‌ مرحله + نکات طلایی

طرز تهیه کیک خیس قابلمه ‌ای بدون فر، از آن دسته رسپی هایی است که به دلیل سادگی و جذابیت طرفداران خاص خود را دارد، بدون شک پختن یک کیک خوشمزه و بی نظیر بدون استفاده از فر و تنها با استفاده از قابلمه می تواند تجربه ای جدید و لذت بخش باشد. در این مطلب تلاش کرده ایم شما را با طرز تهیه کیک خیس قابلمه ای بدون فر با دو روش متفاوت و عالی به‌صورت مرحله به مرحله آشنا نموده و نکات مهم پخت این کیک را در اختیار شما قرار دهیم.

آشنایی با کیک خیس

آشنایی با کیک خیس

کیک خیس یا کیک مرطوب ازجمله کیک‌هایی است که علاقه مندان بسیاری دارد، این کیک که پخت آن در کشور ترکیه بسیار رواج دارد و اغلب آن را با نام کیک خیس ترکیه ای می‌شناسند به دلیل بافت نرم و متفاوتی که دارد تبدیل به یکی از محبوب ترین انواع کیک ها شده است. معمولاً کیک خیس در مدل های مختلف و با دستور پخت های متفاوت تهیه می‌گردد و کیک خیس شکلاتی یکی از معروف ترین و پرطرفدا ترین انواع آن است. برای خیس یا مرطوب کردن این کیک از یک سس شکلاتی خوشمزه استفاده می گردد، عطرو طعم بی نظیر این کیک می تواند هر انسانی را شیفته ی خودش نماید.

 برای پخت کیک خیس در قابلمه از دو شیوه ی متفاوت می توانید استفاده کنید:

در شیوه ی اول شما می توانید از یک قابلمه که از قالب موردنظرتان بزرگ تر است، استفاده نمایید. بهتر است این قابلمه از جنس تفلون نباشد، در این شیوه بهتر است قبل از آماده کردن مواد قابلمه را به مدت 10 الی 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود و یک پایه فلزی یا شیء نسوز کف قابلمه بگذارید تا قالب مستقیماً با کف قابلمه در تماس نباشد. بهتر است بدانید در این شیوه اگر قابلمه خوب گرم شود. بدون نیاز به آب دقیقاً مانند فر عمل خواهد کرد.

در روش دوم شما می توانید مواد آماده را در یک قابلمه تفلون که از قبل با روغن چرب کرده اید ریخته و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و در قابلمه را با دم کنی بپوشانید. در این شیوه بهتر است از شعله پخش‌کن برای ایجاد حرارت مناسب و یکنواخت در تمام سطح قابلمه استفاده نمایید.

دستور پخت اول طرز تهیه کیک خیس قابلمه ‌ای بدون فر :

طرز تهیه کیک خیس قابلمه ای -دستور اول

مواد مورد نیاز:

  • آرد    ⇐⇐ ۲ پیمانه                         
  • تخم‌مرغ⇐  ۳عدد
  • شکر   ⇐⇐  ۱ فنجان                       
  • شکلات تخته‌ای⇐ ۲۰ گرم
  • پود کاکائو ⇐⇐ ۲ قاشق غذاخوری    
  • شیر   ⇐ ⇐ ⇐ ۱/۵ فنجان
  • روغن ⇐ ⇐ ⇐ ۱ فنجان                   
  • بکینگ پودر ⇐   ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل  ⇐⇐ ⇐   نصف قاشق غذاخوری

    مراحل تهیه:

    در ابتدا شیر، شکر، روغن، شکلات و پودر کاکائو را با یکدیگر مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا کمی گرم شود و شکر به طور کامل حل گردد. سپس یک لیوان از این مواد را برداشته و به بقیه مواد تخم مرغ‌ها و وانیل را اضافه کرده و هم بزنید تا مواد کاملاً با یکدیگر ترکیب گردند. آرد و بکینگ پودر را با یکدیگر ترکیب کرده و سه بار الک کنید و کم کم به موادتان اضافه کنید تا یکدست شود.
    چنانچه از شیوه ی اول برای پخت این کیک در قابلمه استفاده می کنید داخل قالبتان را کاملاً چرب نموده و مواد را داخل قالب بریزید و به سرعت داخل قابلمه ای که گرم شده قرار دهید. فراموش نکنید که حتماً دم کنی روی در قابلمه قرار دهید. مدت‌زمان موردنیاز برای پخت این کیک حدود سی دقیقه است. پس از گذشت سی دقیقه بهتر است. در قابلمه را به آرامی بازکرده و با خلال‌دندان تست کنید، اگر مواد کیک به خلال‌دندان نچسبید آماده است.
     پس از آنکه کیک آماده شد با یک سیخ چوبی حفره هایی در آن ایجاد کنید و یک لیوان سس شکلاتی را که ابتدای کار کنار گذاشته بودید روی حفره های ایجادشده در کیک بریزید و اجازه دهید همان طور که کیک داغ است، سس به خورد آن برود. پس از آنکه کیک سرد شد شما می توانید با یک سس خوشمزه شکلاتی روی آن ها بپوشانید و با ترافل های رنگی و انواع مغزها تزئین نموده و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه سس شکلاتی

  • شیر  - نصف پیمانه       
  • شکر  - نصف پیمانه       
  • روغن -  یک سوم پیمانه
  • پودر کاکائو  -  ۳ ق       

سس شکلاتی
 

تمام مواد بالا را با یکدیگر کاملاً مخلوط می کنیم و پس از سرد شدن کیک سس را روی آن می‌ریزیم.

دستور پخت دوم طرز تهیه کیک خیس قابلمه ‌ای بدون فر:

روش دوم طرزتهیه کیک خیس
مواد مورد نیاز:

    آرد چندمنظوره     -  2 فنجان (256 گرم)                 
•    شکر                   -   2 فنجان (450 گرم)          
    پودر کاکائوی تلخ -   3/4 فنجان (75 گرم)              
•    بکینگ پودر         -   2 قاشق چای‌خوری (8 گرم) 
    جوش‌شیرین       -   1.5 قاشق چای‌خوری (7 گرم)    
•    نمک                  -   1 قاشق چای‌خوری (5 گرم)  
    شیر                   -   1 فنجان (250 گرم)                  
•    روغن                 -  1/2 فنجان (118 میلی لیتر)   
    تخم‌مرغ بزرگ     -  2عدد                                      
•    عصاره وانیل       -  2 قاشق چای‌خوری (10 میلی لیتر)
    آب خیلی داغ     -   1 فنجان (236 میلی لیتر)          

مراحل تهیه:

ابتدا مواد خشک را در یک ظرف مناسب ریخته و با یکدیگر مخلوط کنید تا کاملاً یکنواخت شوند. در مرحله بعد شیر، روغن، تخم مرغ ها و عصاره وانیل را به مواد خشک اضافه نموده و با استفاده از یک قاشق چوبی یا همزن دستی کاملاً آن ها را با یکدیگر مخلوط نمایید.

در این مرحله ترکیب شما تبدیل به یک مایه ی سفت می‌شود, سپس آب خیلی داغ را به صورت آهسته و کم کم به مایه اضافه کنید و با همزن برقی مواد را آن قدر هم بزنید تا مایعی روان و یکنواخت به دست آید.

مایه آماده شده را داخل قالبی که از قبل چرب کرده‌اید ریخته و داخل قابلمه قرار دهید, به خاطر داشته باشید که حتماً باید در قابلمه را با دم کنی بپوشانید و در مدت‌زمان پخت کیک به‌هیچ وجه در قابلمه را برندارید. مدت زمان پخت این کیک همانند دستور قبلی حدوداً 30 دقیقه است. پس از این مدت شما می توانید با استفاده از یک خلال دندان پخته شدن کیک را تست کنید. شما می‌توانید با استفاده از چنگال یا سیخ های چوبی روی کیک حفره هایی ایجاد نموده و سس شکلاتی که از قبل آماده کرده اید را روی این حفره ها بریزید تا کاملاً به خورد کیک برود و بافت کیک را مرطوب نماید.

نکات مهم و طلایی طرز تهیه کیک خیس قابلمه‌ ای بدون فر:

 

  • یکی از نکات مهم در پخت کیک خیس قابلمه ای، استفاده از پودر کاکائو مرغوب و باکیفیت است. هر چه پودر کاکائو کیفیت بهتری داشته باشد درنهایت کیک خوش طعمتری خواهید داشت.
  • این نکته را به خاطر داشته باشید که حتماً نیم ساعت قبل از آماده کردن کیک شیر و تخم مرغ ها را خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسند.
  • اندازه قالبی که برای پخت کیک خیس قابلمه ای انتخاب می کنید باید به گونه ای باشد که مواد نصف آن را پر کند در غیر این صورت کیک شما به خوبی پف نمی‌کند.

 



نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.
دیدگاه خود را به عنوان نظر اول ثبت کنید.
به مطلب «آموزش طرز تهیه کیک خیس قابلمه‌ای بدون فر به صورت مرحله ‌به‌ مرحله + نکات طلایی» امتیاز دهید:
 
نقد و بررسی خود را راجع به این مطلب با دیگران به اشتراک بگذارید.
برای ثبت نظر، نیاز است ابتدا به مطلب امتیاز دهید

ناتلی؛ قنادی ای با بیش از 80 سال تجربه در صنعت کیک و شیرینی با 9 شعبه در تهـران است. همچنان در خانه بمانید!
مجوز ها
تماس با شعب
سهروردی شمالیپونکدیباجی جنوبینیاورانسهروردی جنوبیمیدان هرویسعادت آبادبومهنپردیس
پیگیری سفارشات اینترنتی:87109208
تلفن شعب:87108
صدای مشتری:88517068