ما را در اینستاگرام دنبال کنید

شما اینجا هستید مجلهدستور سرآشپز دستور پخت شیرینی پنجره ای | خوش مزه و بی دردسر

دستور پخت شیرینی پنجره ای | خوش مزه و بی دردسر

پنجشنبه 06 تير 98       دستور سرآشپز
دستور پخت شیرینی پنجره ای | خوش مزه و بی دردسر

شیرینی پنجره‌ ای یکی از قدیمی‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایرانی، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ما در طول اعیاد و مناسبت‌ها دارد. این شیرینی خوشمزه به نان‌ پنجره‌ای و خاتون‌ پنجره‌ای هم معروف است. طرز تهیه این نوع شیرینی فوق‌العاده آسان بوده و باکمی دقت می‌توانید خوشمزه‌ترین شیرینی‌ها را در اختیار داشته باشید. ما در قنادی اینترنتی ناتلی قصد داریم تا دستور پخت شیرینی پنجره ای را به شما دوستان آموزش دهیم.

طرز پخت های متفاوتی برای این نوع شیرینی مطرح‌شده است که هرکدام نیز به‌ نوبه خود خوشمزه بوده و می‌توان آن‌ها را امتحان کرد. شیرینی پنجره‌ ای را می‌توان با شیر و یا بدون شیر درست کرد و اگر به شیر و لبنیات حساسیت دارید، بازهم می‌توانید از این دسر خوشمزه لذت ببرید.

مواد لازم برای پخت شیرینی پنجره‌ ای

روغن مایع، آرد سفید، نشاسته، پودر یا خاک قند، گلاب، تخم‌مرغ، هل یا وانیل، شیر یا آب، بکینگ پودر، ماست و قالب مخصوص.

در دستور پخت شیرینی پنجره‌ ای نیاز به تمام موارد ذکر شده در بالا نیست بلکه دستور پخت های متفاوتی وجود دارند که تنها با داشتن برخی از وسایل فوق‌الذکر می‌توان به‌راحتی این شیرینی خوشمزه را آماده کرد.

مواد لازم دستور پخت شیرینی پنجره‌ ای – روش اول

  1. نشاسته (نصف لیوان)
  2. مخلوط گلاب و آب (نصف لیوان)
  3. مخلوط آرد برنج و آرد سفید (نصف لیوان)
  4. تخم‌مرغ (2 عدد)
  5. زعفران آب کرده (1 قاشق غذاخوری)
  6. پودر قند (روغن به مقدار لازم)

طرز تهیه

ابتدا در کاسه‌ای گود، نشاسته، آب (یا شیر) و گلاب را مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شود. سپس تخم‌مرغ‌ها را تک‌تک اضافه کنید و دوباره هم بزنید. پس‌ازاین مرحله، زعفران را اضافه نمایید. پس از مخلوط کردن مواد، آردهای برنج و گندم را به مواد اضافه کنید و بار دیگر خوب مخلوط‌کنید. سپس مواد آماده‌شده را به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید تاکمی قوام گیرد.

تابه‌ای نچسب را انتخاب کرده و در آن روغن بریزید. سعی کنید میزان روغن شما در ماهیتابه زیاد باشد زیرا نیاز است تا تمام سطح شیرینی با روغن به‌خوبی پوشیده گردد. قالب مخصوص شیرینی پنجره‌ ای را داخل روغن قرار داده و حرارت زیر تابه را کم کنید تا به‌اندازه کافی داغ شود. 

مواد را از یخچال درآورده و قالب داغ شده را درون آن قرار دهید. چند ثانیه صبر کنید تا مواد به‌خوبی بر دیواره قالب بچسبد. سپس قالب را به‌سرعت داخل روغن داغ برده و دستتان را تکان دهید تا شیرینی از قالب جدا شود.

هرکدام از شیرینی‌ها برای پخت نیاز به 2 دقیقه زمان‌دارند تا به‌خوبی آماده شوند. بهتر است تا شیرینی پنجره‌ ای را تک‌تک آماده کنید زیرا در این صورت شکل ظاهری آن‌ها بهتر بوده و شیرینی‌ها به یکدیگر نمی‌چسبند. پس از سرخ کردن شیرینی‌ها، آن را بر روی حوله آشپزخانه تمیز و یا دستمال‌کاغذی ضخیم قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. 

پس از آماده شدن شیرینی پنجره‌ ای آن را در ظرف دلخواه خود چیده و به آن پودر قند یا پودر شکر الک شده اضافه کنید. می‌توانید برای خوشمزه‌تر شدن شیرینی، مقداری مغز پسته آسیاب شده و هل کوبیده شده را همراه با پودر قند مخلوط کرده و بر روی شیرینی بپاشید.

مواد لازم دستور پخت شیرینی پنجره‌ ای – روش دوم

  1. آرد سفید گندم (100 گرم)
  2. تخم‌مرغ (6 عدد)
  3. پودر نشاسته (100 گرم)
  4. گلاب (4 تا 5 قاشق سوپ‌خوری)
  5. روغن (به مقدار لازم)
  6. خاک قند (به مقدار لازم)

طرز تهیه

ابتدا کاسه‌ای گود برداشته و پودر نشاسته و گلاب را مخلوط‌کنید. دقت داشته باشید که باید گلاب را کم‌کم اضافه نمایید تا پودر نشاسته گلوله نشود. پس‌ازآن تخم‌مرغ‌ها را به آن اضافه کنید و با قاشق به‌خوبی مخلوط نمایید. آرد را به‌خوبی الک کنید و به مواد بیفزایید و به‌خوبی هم بزنید تا ماده شیرینی آماده شود. همان‌طور که بیان شد، پخت این نوع شیرینی نیاز به مقدار زیادی روغن دارد. تابه‌ای گود انتخاب کرده و در آن روغن به مقدار زیاد بریزید و روی اجاق‌گاز قرار دهید تا خوب داغ شود.

سپس قالب شیرینی را داخل روغن قرار داده و اجاره دهید تا به‌خوبی دمایش بالا رود. پس‌ازآن قالب را در مایه فروکنید به‌طوری‌که مایه تنها تا یک میلی‌متر مانده به لبه قالب را در برگیرد. سپس آن را داخل روغن گذاشته و با تکان دست، مایه شکل‌گرفته را از قالب جدا کنید. وقتی شیرینی‌ها به رنگ طلایی درآمدند، آن‌ها را از روغن برداشته و با استفاده از پارچه، روغن اضافی آن را بگیرید.

خاک قند یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای دستور پخت شیرینی پنجره‌ ای است که پس از آماده شدن شیرینی به آن اضافه می‌شود. می‌توانید از پودر پسته و یا هل نیز همراه با پودر قند استفاده نمایید.

مواد لازم دستور پخت شیرینی پنجره‌ ای – روش سوم

  1. آرد سفید (75 گرم)
  2. نشاسته (75 گرم)
  3. تخم‌مرغ (5 عدد)
  4. گلاب (3 تا 4 قاشق چای‌خوری)

طرز تهیه

نشاسته و گلاب را در ظرفی ریخته و خوب هم می‌زنیم تا تمامی گلوله‌های نشاسته بازشده و یکدست گردد. سپس تخم‌مرغ‌ها را به آن اضافه می‌کنیم و مواد را از صافی رد می‌کنیم تا کوچک‌ترین ناخالصی در آن وجود نداشته باشد. سپس روغن را به مقدار زیاد در تابه ریخته و شعله را زیاد می‌کنیم تا به‌خوبی داغ شود. پس‌ازآن قالب را در روغن فروکرده و شعله را کم می‌کنیم تا با دمای تابه هماهنگ گردد. پس‌ازآنکه قالب به‌خوبی گرم شد، آن را در مایه گذاشته تا چند ثانیه صبر می‌کنیم تا مواد به دیواره قالب بچسبد. سپس قالب را در درون تابه گذاشته و شیرینی را از آن جدا می‌کنیم.

پس‌ از آنکه شیرینی کمی سرخ شد، آن را به‌صورت وارونه در صافی می‌چینیم تا روغنش گرفته شود. سپس آن را در ظرف چیده و پودر قند را با چای‌صاف‌کن بر روی آن الک می‌کنیم تا ظاهری زیباتر پیدا کند.

نکات ضروری

  1. اگر روی شیرینی پنجره‌ ای را با سلفون بپوشانید و در بیرون از یخچال آن را نگهداری کنید، تا 2 هفته قابل‌استفاده است.
  2. مخلوط آرد را به‌خوبی الک کنید و پس‌ازآن استفاده نمایید. مخصوصاً آرد شیرینی‌پزی را 2 بار و آرد معمولی باید 10 بار الک شود تا درروند پخت شیرینی گلوله نشود.
  3. اگر پس از مخلوط کردن تمامی مواد بازهم مواد شیرینی دارای گلوله‌های آردی شکل بودند، بهتر است پس از خارج نمودن مواد از یخچال آن را از الک درشت رد کنید تا مواد یکدست شوند.
  4. برای درست کردن شیرینی پنجره‌ ای می‌توانید از قالب‌های متنوع و زیبایی که در بازار موجود است استفاده کنید.
  5. به‌جای زعفران می‌توانید از مواد دیگری همچون پودر قهوه، پودر کاکائو، پودر هل و غیره استفاده کنید.
  6. به‌جای استفاده از گلاب برای حل کردن نشاسته می‌توانید از شیر استفاده کنید که خاصیت زیادی داشته و به لطافت شیرینی شما کمک می‌کند.
  7. نگه‌داشتن بیش‌ازاندازه قالب در روغن داغ موجب می‌شود تا مواد در خود قالب پخته و به‌راحتی از قالب جدا نشود؛ لذا به این مسئله توجه کنید.
  8. بلافاصله پس از پخت شیرینی پنجره‌ ای، آن را در ظرفی دربسته قرار ندهید زیرا این کار موجب خمیر شدن شیرینی شما خواهد شد.

خلاصه مطلب

شیرینی پنجره‌ ای یکی از قدیمی‌ترین و خاطره‌انگیزترین شیرینی‌های موجود است که به‌راحتی می‌توان آن را برای مراسم‌ها مختلف، در خانه آماده کرد. با پخت این شیرینی راحت و خوشمزه می‌توانید هنر خود را به رخ کشیده و اوج سلیقه خود را نشان دهید. استفاده از مواد اولیه ارزان ‌قیمت و دستور پخت شیرینی پنجره‌ ای بصورت آسان، آن را به یک شیرینی محبوب تبدیل کرده است.

 برای پخت این شیرینی بیشترین چیزی که نیاز دارید، صبر و حوصله با چاشنی عشق است. زیرا پخت تک‌تک این نوع شیرینی برای از دست نرفتن شکل ظاهری آن الزامی است. قنادی اینترنتی ناتلی مفتخر است که دستور پخت شیرینی پنجره‌ ای خوشمزه را به شما عزیزان آموزش داده است. امیدواریم از صرف این شیرینی اصیل و خوش‌طعم در کنار عزیزانتان، لذت ببرید.

 

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.
دیدگاه خود را به عنوان نظر اول ثبت کنید.
به مطلب «دستور پخت شیرینی پنجره ای | خوش مزه و بی دردسر» امتیاز دهید:
 
نقد و بررسی خود را راجع به این مطلب با دیگران به اشتراک بگذارید.
برای ثبت نظر، نیاز است ابتدا به مطلب امتیاز دهید

ناتلی؛ قنادی ای با بیش از 80 سال تجربه در صنعت کیک و شیرینی با 9 شعبه در تهـران است. همچنان در خانه بمانید!
مجوز ها
تماس با شعب
سهروردی شمالیپونکدیباجی جنوبینیاورانسهروردی جنوبیمیدان هرویسعادت آبادبومهنپردیس
پیگیری سفارشات اینترنتی:87109208
تلفن شعب:87108
صدای مشتری:88517068