شما اینجا هستید مجلهدستور سرآشپز دستور پخت شیرینی نخودچی | بسیار سریع و آسان

دستور پخت شیرینی نخودچی | بسیار سریع و آسان

سه شنبه 28 خرداد 98       دستور سرآشپز
دستور پخت شیرینی نخودچی | بسیار سریع و آسان

شیرینی نخودچی یکی از انواع شیرینی‌های سنتی مربوط به استان قزوین می‌باشد. شیرینی نخودچی یکی از معروف‌ترین و خوش خوراک‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که در عید نوروز از قدیم در ایران تهیه می‌شود و بسیار پرطرفدار است. نکته جالب درمورد این شیرینی این است که دستور پخت شیرینی نخودچی آسان بوده و سریع آماده می‌شود.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای تهیه این نوع شیرینی از بهترین و مرغوب‌ترین مواد اولیه استفاده کنید. ما در این مقاله از قنادی اینترنتی ناتلی به شما عزیزان دستور پخت انواع شیرینی نخودچی را آموزش می‌دهیم. 

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی – روش اول

  1. آرد نخودچی یک پیمانه
  2. پودرقند 2/1 پیمانه
  3. روغن جامد 3/2 پیمانه
  4. هل سائیده شده 2/1 قاشق چای خوری 
  5. زعفران به مقدار لازم

دستور پخت شیرینی نخودچی

1-ابتدا باید آرد نخودچی و پودر قند را الک کنید، سپس پودر قند و روغن جامد را با هم مخلوط کنید. آنقدر ورز دهید تا کاملا خامه‌ای شکل شود.

2-بعد از اینکه پودر قند و روغن شما کاملا ورز داده شد آرد نخودچی را اضافه نمایید. آرد نخودچی را در دو مرحله به مواد اضافه کنید و کاملا ورز دهید تا شکل انسجام به خود بگیرد، چون این خمیر بسیار نرم و شکننده است.

3-در حین ورز دادن باید هل را اضافه کنید. وقتی خمیر آماده شد آن را داخل یک پلاستیک گذاشته و به مدت 24 ساعت در گوشه‌ای از آشپزخانه قرار دهید و منتظر بمانید.

4-بعد از اینکه خمیر کاملا استراحت کرد آن را برروی سطح صاف پهن کنید و با وردنه روی آن را بکشید تا کاملا صاف و یکدست شود. در این مرحله از چند قالب کوچک و مناسب نیز برای شکل دادن شیرینی استفاده کنید.

نکته مورد توجه این است که ضخامت خمیر شیرینی‌ها به اندازه قالب‌هایی باشد که انتخاب کرده‌اید. 

5-بعد از اتمام عملیات قالب‌زنی، بر روی سینی فر که کاغذ روغنی پهن کرده‌اید قرار دهید.

6-فر را با حرارت 170 درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده‌اید به مدت 15 الی 20 دقیقه، آن‌ها را در قسمت وسط قرار دهید.

باید مراقب باشید که حرارت فر شیرینی‌های شما را نسوزاند و مدام به شیرینی‌ها سر بزنید.

7-بعد از اینکه شیرینی نخودچی آماده شد، آن را از درون فر در آورید و اجازه دهید تا کاملا سرد شود. زیرا اگر زودتر از آن شیرینی‌ها را از سینی خارج کنیم به خاطر تردی و شکنندگی، شیرینی شما خرد می‌شود.  

نکات مهم در پخت شیرینی نخودچی

1-چون این شیرینی جزء شیرینی‌های سنتی و حساس می‌باشد پس نیازمند ابزار مناسب است. یکی از متداول‌ترین مشکلات در پخت این شیرینی، سوختن ته شیرینی قبل از به اتمام رسیدن زمان پخت می‌باشد. دقت در انتخاب درست سینی فر می‌تواند از ایجاد این مشکل جلوگیری کند.

2-به هیچ عنوان از سینی خودفر استفاده نکنید. به دلیل اینکه جنس و رنگ تیره این سینی باعث داغ شدن سریع و ته گرفتن شیرینی شما می‌شود. توصیه می‌شود از سینی‌های آلومینیومی یا گالوانیزه مخصوص شیرینی پزی، یا سینی رولت با رنگ روشن را از لوازم قنادی فروشی‌ها تهیه نماید.

3-پنجره فر را در طبقه وسط قرار دهید. سینی را برروی آن بگذارید و از دماسنج فر برای شیرینی‌های خشک استفاده نمایید.

4-از مشکلات رایج دیگر در دستور پخت شیرینی نخودچی عدم انسجام داشتن خمیر آن می‌باشد. اگر خمیر شما بعد از ورز انسجام لازم را ندارد می‌توانید مواد را دو بار از چرخ گوشت رد کنید. همچنین می‌توانید یک زرده تخم مرغ به موادتان اضافه کنید.

5-استفاده کردن از الک ریز برای پودر قند و آرد نخودچی در این دستور الزامی می‌باشد. همچنین خمیرتان منسجم‌تر و یکدست‌تر می‌شود.

6-متفاوت بودن رنگ شیرینی نخودچی، به دلیل متفاوت بودن نوع نخود می‌باشد. بعضی نخودها تیره‌تر و بعضی روشن‌تر هستند. آردهای نخودچی ناخالص بسیار رنگ روشنی دارند و رنگ شیرینی با نوع درست کردن ارتباطی ندارد. 

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی – روش دوم، بدون فر

  1. آرد نخودچی یک لیوان
  2. هل دو عدد 
  3. کره ذوب شده 2/1 لیوان
  4. شکر یک لیوان

طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر

1-آرد نخودچی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. با قاشق چوبی هم بزنید تا زمانی که رنگ آرد طلایی شده و عطر خوبی از آرد نخودچی بلند شود. آنگاه از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود.

2-شکر و دانه‌های هل را داخل میکسر ریخته تا به شکل پودر شود. سپس همراه با کره ذوب شده به آرد نخودچی اضافه نمایید و با دست مخلوط کنید تا به شکل خمیری نرم درآید.

3-با دست تکه‌هایی از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و به شکل گرد حالت دهید. ( می‌توانید رو‌ی شیرینی‌ها را کمی مرطوب کنید سپس مقداری خلال بادام یا پودر پسته روی شیرینی‌ها بپاشید) سپس شیرینی‌ها را داخل ظرف دربسته نگهداری کنید.

نکات مورد توجه

راز خوشمزه شدن این شیرینی بو دادن آرد نخودچی است یعنی باید به اندازه‌ای تفت دهید که بوی خوبی از آرد بلند شود. می‌توانید به جای کره از روغن جامد هم استفاده کنید اما کره طعم بهتری به شیرینی می‌دهد. 

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی – روش سوم، استفاده از پسته

  1. آرد نخودچی 350 گرم
  2. پودرشکر 200 گرم 
  3. کره یا روغن جامد 200 گرم 
  4. پودرهل 2/1 قاشق چای خوری 
  5. پودرپسته 100 گرم 
  6. روغن مایع 50گرم 

دستور پخت شیرینی نخودچی با پسته 

  1. روغن، پودرشکر و پودر هل را با همزن برقی هم زده تا کاملا نرم و لطیف شود.
  2. آرد نخودچی را کم کم اضافه کرده، با همزن برقی هم زده تا خمیر کمی سفت شود. سپس به اضافه کردن آرد نخودچی ادامه می‌دهیم ولی با قاشق آن را هم می‌زنیم و در نهایت با دست خمیر را ورز می‌دهیم و آن را برای 24 ساعت در کیسه نایلونی بیرون از یخچال می‌گذاریم تا آماده طبخ شود. 
  3. فر را از نیم ساعت قبل با حرارت 160 درجه سانتیگراد (حرارت متوسط) روشن کرده، سینی را در طبقه بالای فر به مدت 15 دقیقه قرار می‌دهیم تا شیرینی پخته شود. بعد از پخت، می‌گذاریم شیرینی کاملا سرد شود و بعد شیرینی‌ها را در ظرف می‌چینیم.

شیرینی نخودچی را می‌توانید در میان وعده سرو نمایید. زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدود 20 دقیقه می‌باشد، و زمان پخت و انتظار آن هم در حدود 20 دقیقه به طول می‌انجامد. مقدار کالری موجود در یک عدد شیرینی نخودچی با پسته حدود 53 کیلوکالری می‌باشد. 

خلاصه مطلب

در این مقاله که توسط قنادی اینترنتی ناتلی تهیه شده، دستور پخت شیرینی نخودچی را برای شما عزیزان توضیح دادیم. امیدواریم با مطالعه آن، با طرز تهیه کردن شیرینی نخودچی بتوانید در منزل این شیرینی بسیار خوشمزه را تهیه نمایید.

 

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.
دیدگاه خود را به عنوان نظر اول ثبت کنید.
به مطلب «دستور پخت شیرینی نخودچی | بسیار سریع و آسان» امتیاز دهید:
 
نقد و بررسی خود را راجع به این مطلب با دیگران به اشتراک بگذارید.
برای ثبت نظر، نیاز است ابتدا به مطلب امتیاز دهید

logo-samandehi