شما اینجا هستید مجلهدستور سرآشپز طرز تهیه کیک ساده اسفنجی با خامه و توت فرنگی + فیلم

آموزش تصویری تهیه کیک ساده اسفنجی

شنبه 04 اسفند 97       دستور سرآشپز
طرز تهیه کیک ساده اسفنجی با خامه و توت فرنگی + فیلم

کیک اسفنجی ساده با خامه و توت فرنگی

 در این مقاله ابتدا نحوه پخت انواع کیک اسفنجی را به شما آموزش می دهیم سپس نحوه پخت کیک اسفنجی ساده با خامه و توت فرنگی را به شما می گوییم . 

کیک اسفنجی ساده 

کیک اسفنجی ساده به عنوان یک کیک خوشمزه مبتنی بر آرد ( معمولا آرد گندم )، شکر، کره و تخم مرغ است و گاهی اوقات با بکینگ پودر پخته می شود. این کیک اسفنجی پایه ای برای انواع کیک های تزئین شده و مدل دار می باشد.  

انواع مدل های کیک اسفنجی

کیک فوم اسفنجی به گونه ای از کیک ها گفته می شود که نسبت تخم مرغ در آن ها به نسبت آرد مورد استفاده بیشتر باشد.کیک فوم دارای بافتی لطیف می باشد و پخت این نوع از کیک اسفنجی بیشتر در ایتالیا رایج می باشد . این کیک ها به تبع دارا بودن مقدار زیادی تخم مرغ، حجم بیشتری دارند. این کیک ها می توانند به روش های مختلفی پخته شوند به عنوان مثال می توان در پخت این کیک ها زرده و سفیده تخم مرغ با هم میکس شود و یا می تواند جدا از یکدیگر میکس شود. 

کیک اسفنجی ویکتوریا

این کیک از رایج ترین و مشهور ترین کیک ها در بریتانیا است. تفاوت کیک اسفنجی ویکتوریا از باقی کیک ها پخت آسان و وجود کره در آن است. در ادامه به روش پخت کیک ویکتوریا می پردازیم.

مواد لازم برای پخت کیک اسفنجی ویکتوریا 

  1. آرد 200 گرم 
  2. تخم مرغ کامل 4 عدد 
  3. کره آب شده 200 گرم 
  4. شکر 200 گرم 
  5. وانیل 1 قاشق چای خوری 
  6. بکینگ پودر 2 قاشق چای خوری 
  7. شیر 2 قاشق غذا خوری

ابتدا کره و شکر را با یکدیگر مخلوط کرده و هم می زنیم. سپس تخم مرغ و وانیل را به مایه اضافه کرده و خوبی هم میزنیم. سپس 2 قاشق غذا خوری شیر به مایه اضافه می کنیم. حال بکینگ پودر به همراه آرد الک شده را در مایه اضافه و مخلوط می کنیم و پس از هم زدن مواد با هم مایه را در قالب می ریزیم. اکنون قالب را در دمای 70 درجه فر قرار می دهیم تا کیک به خوبی پخته شود.

sponge cake

انواع  مدل های پخت کیک اسفنجی ساده

کیک اسفنجی بیسکویتی

در این کیک زرده و سفیده تخم مرغ جدا از هم ترکیب می شود. در این روش ابتدا زرده تخم و یک سوم تخم مرغ را به مقدار کمی حرارت داده و بهم می زنیم. سپس سفیده تخم مرغ را با دو سوم باقیمانده شکر مخلوط می کنیم و بهم می زنیم. سپس زرده و سفیده بهم زده شده را با هم مخلوط می کنیم. پس از این مرحله آرد را در مخلوط تخم مرغ الک کرده و بهم می زنیم. مایه تهیه شده را در قالب می ریزیم و در دمای 170 درجه سانتیگراد فر قرار می دهیم تا پخته شود. پس از پخته شدن، کیک را با خامه و انواع مواد دیگر تزیین می کنیم.

biscuit sponge cake

کیک اسفنجی جنوایی

در پخت این نوع از کیک اسفنجی تخم مرغ کامل را در دمای 37 درجه با شکر مخلوط کرده و بهم می زنیم. سپس آرد الک شده، کره آب شده و شیر را در مایه مخلوط میکنیم و بهم می زنیم. حال مایه تهیه شده را در قالب هایی ریخته و در دمای 170 درجه سانتیگراد فر قرار می دهیم تا پخته شود. پس از پخت کیک آن را با خامه و انواع مواد دیگر تزئین می کنیم.

geneva sponge cake

نسبت مواد اضافه شده برای پخت کیک اسفنجی در سه حالت کیک اسفنجی سبک، کیک اسفنجی معمولی و کیک اسفنجی کره دار با یکدیگر متفاوت است.

در پاراگراف زیر نسبت مواد، برای پخت هر سه حالت این کیک ها را برای شما نوشته ایم:

 مواد لازم برای پخت کیک اسفنجی معمولی ( زرده و سفیده باهم )

  1. تخم مرغ کامل 400 گرم ( حدود 8 عدد تخم مرغ )
  2. شکر 250 گرم
  3. آرد 230 گرم

مواد لازم برای پخت کیک اسفنجی معمولی ( زرده و سفیده جدا از هم )

  1. زرده های تخم مرغ کامل 400 گرمی ( حدودا زرده 8 تخم مرغ کامل )
  2. شکر برای زرده 80 گرم 
  3. سفیده های تخم مرغ کامل 400 گرمی ( حدودا سفیده 8 تخم مرغ کامل )
  4. شکر برای سفیده تخم مرغ 160 گرم 
  5. آرد 220 گرم 

مواد لازم برای پخت کیک اسفنجی سبک ( زرده و سفیده باهم  )

  1. تخم مرغ کامل 400 گرم 
  2. شکر 210 گرم 
  3. آرد 200 گرم 

مواد لازم برای پخت کیک اسفنجی سبک ( زرده و سفیده جدا از هم )

  1. زرده های تخم مرغ کامل 400 گرمی 
  2. شکر برای زرده 70 گرم 
  3. سفیده های تخم مرغ کامل 400 گرمی 
  4. شکر برای سفیده 140 گرم 
  5. آرد 180 گرم 

مواد لازم برای پخت کیک اسفنجی کره دار ( زرده و سفیده باهم ) 

  1. تخم مرغ کامل 400 گرم ( حدوده 8 عدد تخم مرغ ) 
  2. شکر 250 گرم 
  3. آرد 230 گرم کره آب شده 80 گرم

مواد لازم برای پخت کیک اسفنجی کره دار ( زرده و سفیده جدا از هم ) 

  1. زرده های تخم مرغ کامل 400 گرمی ( حدودا زرده 8 عدد تخم مرغ کامل ) 
  2. شکر برای زرده تخم مرغ 80 گرم 
  3. سفیده های تخم مرغ 400 گرمی ( حدودا سفیده 8 عدد تخم مرغ کامل )
  4. شکر برای سفیده 170 گرم 
  5. آرد 230 گرم 
  6. کره آب شده 80 گرم 

کیک اسفنجی ساده با خامه و توت فرنگی

یکی از خوشمزه ترین و دلنشین تزین کیک های اسفنجی، کیک اسفنجی تزئین شده با خامه و توت فرنگی می باشد که در ادامه نحوه پخت این کیک را به شما آموزش خواهیم داد. 

کیک ساده اسفنجی

 

مواد لازم برای پخت کیک اسفنجی ساده با خامه و توت فرنگی

  1. تخم مرغ 6 عدد 
  2. آرد 150 گرم 
  3. شکر 150 گرم
  4. بیکین پودر 1 قاشق چای خوری 
  5. آب جوش ¼ پیمانه 
  6. اسانس وانیل 2 تا 3 قطره 
  7. خامه قنادی 
  8. توت فرنگی
  9. چند تکه شکلات
  10. 1مقداری آبمیوه 
  11. مراحل پخت کیک اسفنجی ساده با خامه و توت فرنگی

1 – در مرحله اول برای پخت کیک اسفنجی ساده با خامه و توت فرنگی، زرده و تخم مرغ را باید از یکدیگر جدا نمود یا به اصلاح کیک اسفنجی باید بیسکویتی باشد . 

کیک ساده اسفنجی

2 – چند قطره اسانس وانیل و شکر را به زرده تخم مرغ اضافه می کنیم و هم میزنیم. پس از اندک زمانی، مقداری آب جوش به مخلوط اضافه می کنیم تا زرده سفید و پفکی و کشدار شود.

کیک ساده اسفنجی

3 – در این مرحله سری همزن را به خوبی تمیز کنید و سفیده تخم مرغ را که قبلا از زرده جدا کردید را به خوبی هم بزنید تا فرم بگیرد.

کیک ساده اسفنجی

4 – اکنون سفیده را کم کم به زرده اضافه کنید و به آرامی مایه را هم بزنید تا زرده و سفیده به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.

کیک ساده اسفنجی

5 – آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و داخل مایه الک نمایید. پس از الک نمودن آرد و بیکینگ پودر باید مایه را به آرامی هم بزنید تا هم آرد و بیکینگ پودر الک شده به خوبی مخلوط شوند و هم  پف مایه نخوابد.

کیک ساده اسفنجی

6 - حال نوبت به ریختن مایه در قالب است. برای ریختن مایه در قالب ابتدا یک کاغذ روغنی را به اندازه کف قالب برش زده و در کف قالب پهن نمایید. دقت شود که قبل از ریختن مایه کیک اسفنجی در قالب، جداره های قالب را به خوبی چرب نمایید.

کیک ساده اسفنجی

7 – پس از ریختن مایه در قالب، قالب کیک را به مدت 35 تا 45 دقیقه در دمای 160 درجه سانتیگراد فر قرار دهید تا کیک به خوبی بپزد.

کیک ساده اسفنجی

8 – تا کیک اسفنجی پخته شود، خامه قنادی را در ظرفی بریزید و به خوبی هم بزنید تا فرم بگیرد.

کیک ساده اسفنجی

9 –  مقداری توت فرنگی را تکه تکه نمایید و تا پخته شدن کیک اسفنجی منتظر بمانید. 

کیک ساده اسفنجی

10 – پس از آنکه کیک پخته شد و به حالت پفکی در آمد، آن را از فر خارج کرده و با کاردی مناسب کیک را از وسط به صورت افقی برش بزنید. 

کیک ساده اسفنجی

11 – روی یکی از کیک های برش خورده را به کمک قلمویی به آبمیوه آغشته نمایید و سپس روی کیک را با خامه تزئین نمایید و تکه های توت فرنگی را بر روی کیک پخش نمائید.

کیک ساده اسفنجی

12 – برای تکه برش خورده بعدی کیک نیز به صورت مرحله قبل اقدام کنید و این تکه را روی تکه کیک قبلی قرار دهید.

کیک ساده اسفنجی

13 – در آخر میتوانید کیک خود را با تکه شکلات رنده شده تزئین نمایید. به این صورت که تکه های شکلات را به صورت یکنواخت بر روی کیک رنده و پخش نمائید.

کیک ساده اسفنجی

 

فیلم آموزشی طرز تهیه کیک ساده اسفنجی با خامه و توت فرنگی به روش ناتلی

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.
دیدگاه خود را به عنوان نظر اول ثبت کنید.
به مطلب «طرز تهیه کیک ساده اسفنجی با خامه و توت فرنگی + فیلم» امتیاز دهید:
 
نقد و بررسی خود را راجع به این مطلب با دیگران به اشتراک بگذارید.
برای ثبت نظر، نیاز است ابتدا به مطلب امتیاز دهید

logo-samandehi