شما اینجا هستید مجلهدستور سرآشپز طرز تهیه کیک ساده اسفنجی

طرز تهیه کیک ساده اسفنحی

یکشنبه 04 شهریور 97       دستور سرآشپز
طرز تهیه کیک ساده اسفنجی

کیک ساده اسفنجی در صنعت کیک و شیرینی کاربرد زیادی دارد و مبنا و پایه‌ی انواع کیک‌های موجود در بازار است. به علت داشتن بافت متراکم کیک‌ اسفنجی، تمام کیک‌های خامه‌ای و فوندانتی با استفاده از آن ساخته می‌شوند. زیرا می‌تواند وزن خامه و فوندانت را تحمل کرده و ظاهر کیک را حفظ کند.

دلیل نامگذاری کیک اسفنجی این است که هنگام بریده شدن، بافتی مانند اسفنج دریایی دارد و حباب‌های هوا در آن دیده می‌شوند.

مواد اصلی تشکیل دهنده کیک ساده اسفنجی ‌آرد، شکر و تخم مرغ است. این کیک را معمولا با خامه، میوه یا پودر قند سرو می‌کنند.

کیک ساده اسفنجی به دو روش تهیه می‌شود. در روش اول زرده و سفیده تخم‌مرغ را جدا کرده و زرده را با مواد دیگر ترکیب می‌کنند. سفیده را در ظرفی جدا آنقدر هم می‌زنند تا پف کند و سبک شود. سپس آن را به مواد قبلی اضافه می‌کنند.

در روش دوم، تخم‌مرغ‌ها را بدون جدا کردن زرده و سفیده به ترکیب کیک اضافه می‌کنند.

شما می‌توانید از هر دو روش برای تهیه کیک اسفنجی استفاده کنید. با این حال به‌کارگیری روش اول باعث می‌شود تا کیک پُفی‌تر و متراکم‌تر شود.

بیشتر بخوانید:‌ دستور تهیه کیک ۳ دقیقه‌ای در ساندویچ ساز

دستور پخت کیک ساده اسفنجی

کیک اسفنجی ساده, کیک اسفنجی شکلاتی, کیک اسفنجی, کیک اسفنجی ساده در توستر, نکات پخت کیک

مواد لازم

کره (هم‌دمای اتاق) ۱۲۵ گرم
شکر ۱۲۵ گرم
تخم‌مرغ متوسط ۲ عدد
آرد سفید  ۱۲۵ گرم
وانیل نصف قاشق چای‌خوری



دستور تهیه

۱- دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.

۲- کف قالب فر را با روغن یا کره چرب کنید.

۳- سفیده و زرده تخم‌مرغ‌ها را در دو ظرف مجزا بریزید.

۴- زرده‌ها را با شکر مخلوط کرده و با همزن بزنید. تا جایی که رنگ آن به کِرِم روشن تبدیل شود.

۵- آرد و وانیل را پس از مخلوط کردن، ۳ بار الک کنید. این کار باعث ورود هوا به بافت آرد می‌شود.

۶- آرد و وانیل را به ترکیب زرده تخم‌مرغ و شکر اضافه کنید و با همزن، خوب مخلوط کنید.

۷- سفیده‌ها را با دور تند همزن بزنید تا پف کند (در این مرحله وقتی ظرف را برمی‌گردانید، سفیده‌ها نمی‌ریزند)

۸- سفیده‌ها را در سه نوبت به ترکیب بالا اضافه کرده و با لیسک به آرامی هم بزنید. (در این مرحله هرگز نباید از همزن برقی استفاده کنید زیرا باعث کاهش حجم کیک می‌شود)

۹- مواد را در قالب فر ریخته و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید.

برای اطمینان از پخته شدن کیک، یک خلال دندان به مرکز آن فرو کنید. اگر خمیر کیک به خلال دندان نچسبید می‌توانید فر را خاموش کنید.

۱۰- کیک را ۵ دقیقه در فر خاموش قرار دهید. سپس آن را خارج کرده و ۲۰ دقیقه زمان دهید تا خنک شود.

این کیک اسفنجی با خامه، میوه، پودر قند یا فوندانت سرو می‌شود.

کیک اسفنجی ساده, کیک اسفنجی شکلاتی, کیک اسفنجی, کیک اسفنجی ساده در توستر, نکات پخت کیک

در طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی، کافی است ۱۰۰ گرم پودر کاکائو به ترکیب بالا اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:‌ طرز تهیه کیک خانگی ساده

ویدیوی آموزشی تهیه کیک اسفنجی ساده

 


طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر (بدون نیاز به فر)

توستر معمولا وسیله چندان کاربردی و مهمی در آشپزخانه نیست. ما بیشتر مواقع از توسترها برای گرم کردن نان و پختن پیتزا استفاده می‌کنیم.

پختن کیک اسفنجی ساده در توستر بسیار آسان است.  برای تهیه این کیک می‌توانید از دستور زیر استفاده کنید:

مواد لازم

آرد  ۱۵۰ گرم
شکر  ۱۲۰ گرم
روغن  ۱۲۰ میلی لیتر
تخم‌مرغ ۴ عدد
بیکینگ پودر  ۱ قاشق غذاخوری
جوش شیرین  ۱/۴ قاشق چای‌خوری
عصاره وانیل  ۲ قطره


طرز تهیه

۱- شکر را در غذاساز بریزید و آن را پودر کنید.

۲- یک کاسه بزرگ بردارید و شکر پودر شده را در آن بریزید.

۳- سپس آرد و ۴ عدد تخم‌مرغ را به شکر اضافه کرده و هم بزنید.

۴- حالا روغن، وانیل، بیکینگ پودر و جوش شیرین را اضافه کنید. مواد را آنقدر هم بزنید تا خمیر صاف و یکدستی حاصل شود.

۵- توستر را روی دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه گرم شود.

۶- قالبی انتخاب کنید که در توسترتان جا شود. کف قالب را با روغن یا کره چرب کنید.

۷- به اندازه ۴ پیمانه از خمیری که تهیه کرده‎اید را در قالب بریزید. (با این روش می‌توانید دو یا سه لایه کیک داشته باشید)

برای محاسبه ظرفیت قالب، ۲/۳ آن را با آب پر کنید و سپس آب را پیمانه بزنید تا حجم قالبتان مشخص شود.

۸- کیک را در توستر قرار دهید. در نیمه‌های پخت، قالب را خارج کرده و روی آن را با فویل بپوشانید. دمای توستر را به ۱۸۰ درجه کاهش دهید تا همه قسمت‌های کیک یکدست پخته شود.

۹- کیک را پس از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه از توستر خارج کنید و کمی زمان بدهید تا خنک شود.

۱۰- در صورت تمایل می‌توانید آن را تزیین کنید.

کیک اسفنجی ساده, کیک اسفنجی شکلاتی, کیک اسفنجی, کیک اسفنجی ساده در توستر, نکات پخت کیک

نکات مهم برای تهیه کیک ساده اسفنجی

۱- از یک دستور پخت خوب استفاده کنید.

۲- از همان سایز قالبی استفاده کنید که در دستورالعمل پخت کیک آمده است.

۳- حتما فر را از قبل گرم کنید.

۴- وزن دقیق مواد اولیه را رعایت کنید. این مسئله در پخت کیک بسیار مهم است. برای وزن کردن مواد حتما از ترازوی گِرمی استفاده کنید.

۵- کره و تخم‌مرغ را به دمای اتاق برسانید و سپس در ترکیب کیک از آنها استفاده کنید.

۶- آرد را ۳ بار الک کنید و مواد رو خوب به هم بزنید تا هوا به بافت مواد وارد شود.

۷- کیک را روی قفسه وسط فر قرار دهید و در فر را کامل ببینید.

۸- اگر فر شما استاندارد است، حتما زمان نوشته شده در دستورالعمل را دقیق رعایت کنید. اگر روی کیکتان قهوه‌ای شده ولی مرکز آن هنوز نپخته، می‌توانید روی آن را با کاغذ روغنی مرطوب بپوشانید.

۹- حتما اجازه دهید کیک خنک شود. مخصوصا اگر می‌خواهید روی آن را با خامه تزیین کنید. اگر کیک داغ باشد، خامه را آب می‌کند و کیک مرطوب و بی‌کیفیت می‌شود.

کیک اسفنجی ساده یک میان وعده خوب است. می‎توانید در زمان کوتاهی این کیک را آماده کرده و در مهمانی‎های عصرانه یا جشن‎ها از آن استفاده کنید.

با این حال اگر وقت کافی ندارید یا مواد اولیه کیک در دسترستان نیست؛ می‌توانید با چند کلیک وارد سایت ناتلی شده و در کمترین زمان کیک‌های خوشمزه‌ای تهیه کنید. تمام کیک‌های خامه‌ای و فوندانتی ناتلی از باکیفیت‌ترین کیک‌های اسفنجی تشکیل شده‌اند که می‌توانید آنها را در طعم‌های شکلات، وانیل، نسکافه و ردولوت سفارش دهید.

ناتلی در بخش کیک‌های کافی‌شاپی (T.S) نیز کیک‌های اسفنجی خوشمزه‌ای دارد. کیک ساده، دورنگ، سیب و گردویی محبوب‌ترین کیک‌های اسفنجی ناتلی هستند.

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.
دیدگاه خود را به عنوان نظر اول ثبت کنید.
به مطلب «طرز تهیه کیک ساده اسفنجی» امتیاز دهید:
 
نقد و بررسی خود را راجع به این مطلب با دیگران به اشتراک بگذارید.
برای ثبت نظر، نیاز است ابتدا به مطلب امتیاز دهید