معروف‌ترین شیرینی‌های روسیه | قنادی ناتلی
شما اینجا هستید مجلهدانستنی ها معروف‌ترین شیرینی‌های روسیه

معروف‌ترین شیرینی‌های روسیه

جمعه 01 تير 97       دانستنی ها
معروف‌ترین شیرینی‌های روسیه

روسیه کشوری با تنوع غذایی بی‌نظیر و متفاوت است. غذاها و شیرینی‌های معروف روسی در بیشتر رستوران‌های بزرگ جهان طبخ می‌شود و مشتریان فراوانی دارد.

اگر شما هم یکی از کسانی هستید که برای تماشای مسابقات جام جهانی به روسیه سفر کرده‌اید؛ یا دلتان می‌خواهد از فرهنگ غذایی مردم روسیه بیشتر بدانید، خواندن این مقاله برایتان خالی از لطف نیست.

 

بیشتر بخوانید:‌ آشنایی با غذاهای روسی

 

روس‌ها علاقه زیادی به شیرینی دارند. اگر در روسیه به خانه کسی دعوت شوید، احتمالا از شما با چای داغ و خوراکی‌های شیرین پذیرایی می‌شود. درباره شیرینی‌هایی که ممکن است روی میز پذیرایی میزبانتان ببینید چه می‌دانید؟

در اینجا ۸ نمونه از معروف‌ترین شیرینی‌های روسی را معرفی خواهیم کرد.

 


 ۱- شیرینی زنجبیلی تولا  (Tula Gingerbread)

 

 

شیرینی زنجبیلی یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های اصیل روسیه است. برای اولین بار در قرن نهم میلادی، پس از اینکه قبایل شرقی اسلوا و فینو به یک دولت متحد تبدیل شدند؛ دسری به نام "نان عسل" از کشور مصر وارد فرهنگ غذایی روسیه شد.

در آن زمان شیرینی زنجبیلی از آرد چاودار مخلوط شده با عسل و عصاره توت درست می‌شد.

نام جدید این شیرینی در قرن ۱۲ و ۱۳ میلادی و زمانی که مردم، ادویه‌های هندی و خاورمیانه‌ای را به دستور تهیه آن اضافه کردند پدید آمد.



معروف‌ترین شیرینی زنجبیلی روسی متعلق به شهری در ۱۲۰ مایلی شمال مسکو به نام تولا است.


شیرینی زنجبیلی تولا به شکل مربعی و ادویه‌دار است که با مربا یا شیر غلیظ پر شده است.

در اواخر سال ۱۹۹۰، در شهر تولا موزه‌ای برای کیک و شیرینی دایر شد.

 



۲- پاستیلا (Pastila)

 

بازرگانان روسی مدت‌ها پیوند تجاری قوی‌ای با خاورمیانه داشتند و دومین شیرینی محبوب روسیه _یعنی پاستیلا_ مشابه شیرینی‌های کشور ترکیه است.

مواد اصلی تشکیل دهنده این کیک که برای اولین بار در قرن ۱۶ میلادی به وجود آمد، چیز عجیب و متفاوتی نیست. این کیک از سیب ترش، عسل و سفیده تخم مرغ تشکیل شده است.

تا قرن ۱۹  میلادی دستور تهیه پاستیلای کولومنسکی _که یک شیرینی فوق‌العاده خوشمزه است_ بدون تغییر ماند.

اما بعدها قنادان فرانسوی سفیده همزده تخم مرغ را به سیب و پوره میوه اضافه کردند و "مارشمالوی فرانسوی" را پدید آوردند.

در همان دوران، قنادان روسی از شکر به جای عسل در ترکیب این کیک استفاده کردند که تا به امروز نیز پاستیلا با همین شیوه تهیه می‌شود.


۳- تیچی مولوکو یا کیک شیر پرندگان (Ptichie Moloko)

 

نام این کیک شاید خیلی عجیب به نظر برسد ولی جالب است بدانید که این دسر از یک تکه ضخیم مارشمالو که با شکلات پوشیده شده به دست می‌آید.

کیک شیر پرندگان با اینکه بسیار ساده است؛ اما یکی از بهترین شیرینی‌ها در روسیه شناخته می‌شود.

تیچی مولوکو اولین کیکی بود که در زمان شوروی ابداع شد. دستور پخت این کیک توسط گروهی از قنادان روسی به سرپرستی "ولادیمیر گورالنیک" تهیه شد.

"ولادیمیر گورالنیک" یک آشپز بزرگ در دنیای شیرینی‌پزی روسیه بود که به پخت انواع دسر شهرت داشت و در رستوران پراگ مسکو کار می‌کرد.

دستور تهیه کیک شیر پرندگان نشات گرفته از مارشمالوی فرانسوی است و تا مدت‌ها مخفی مانده بود.

این کیک هنوز در روسیه بسیار محبوب است و در گران‌ترین فروشگاه‌ها یافت می‌شود. البته انواع جعلی این کیک را می‎توان در همه جا پیدا کرد اما تفاوت طعم آنها با نسخه اصلی، مثل تفاوت نقاشی انسان‌های غارنشین و تابلوی مونالیزاست!


۴- چاک چاک (Chak-chak)

 

دستور تهیه این شیرینی برگرفته از فرهنگ مردم ترک زبان است. چاک چاک یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های روسی و غذای ملی مردم تاتار و باشقیر (یکی از بزرگترین اقلیت‌های قومی روسیه) است.

این شیرینی از نوعی خمیر نرم ساخته می‌شود که به اندازه‌های کوچکی مثل رشته فرنگی درآمده است. این خمیر را در روغن فراوان سرخ کرده و آن را به صورت یک توده کوچک در می‌آورند و روی آن عسل یا شیره شکر داغ می‌ریزند.

چاک چاک پس از سرد و سفت شدن سرو می‌شود.


۵- کیک پراگ (Prague Cake)

 

ریشه کیک پراگ به وین می‌رسد. دستور تهیه این کیک توسط همان قناد بزرگ روس یعنی ولادیمیر گورالنیک تهیه شده است.

نمونه وینی این کیک هیچ نوع کِرِمی ندارد. ولی در مدلی که گورالنیک تهیه کرده، از ۴ نوع کرم استفاده می‌شود که هر کدام طعم متفاوتی دارد و لایه‌های این کیک نیز در عرق نیشکر خیسانده می‌شود تا نرم و تازه بماند.

برخلاف کیک شیر پرندگان که دستور تهیه آن تا مدت‌ها مخفی بود؛ کیک پراگ طرز تهیه ساده‌ای دارد و اغلب شیرینی‌پزهای روس با پخت آن آشنا هستند.



۶- واتروشکا (Vatrushka)

 

دنیای شیرینی‌پزی روسیه بدون واتروشکا معنی ندارد. دستور تهیه این کیک در طول سال‌ها تغییرات زیادی کرده است. واتروشکا یکی از قدیمی‌ترین دسرهای روسی به ویژه در میان قبایل اسلواکی قدیم بوده است.


واتروشکا یه نوع کماج دایره‌ای شکل است که از مخمر یا خمیر نعنا ساخته می‌شود و آن را با شکر، مربا، پنیر خامه‌ای، شیر غلیظ شده یا پوره میوه پر می‌کنند.


واتروشکا ممکن است شیرینی چندان خاص و ویژه‌ای نباشد اما طرفداران زیادی دارد. با این حال بیشتر احتمال دارد که آن را در یک نانوایی ساده پیدا کنید تا در یک شیرینی فروشی مدرن.

 

بیشتر بخوانید: مکان‎های دیدنی کشور روسیه

 


۷- چارچکلا (Churchkhela)

 

چارچکلا بیشتر در استراحتگاه‌های ساحلی محدودهء کرانسودار پیدا می‌شود؛ زیرا این شیرینی ریشه در فرهنگ قفقازی دارد.

چارچکلا از آجیل‌هایی که روی یک نخ قرار دارند و با آب انگور غلیظ شده و آرد پوشانده شده‌اند، تشکیل می‌شود.

مخلوط آب انگور غلیظ و آرد، یک پوشش آدامسی و جویدنی ایجاد می‌کند.

این دسر بی شک سالم‌ترین خوراکی این لیست بوده و حاوی مقدار زیادی گلوکز و فروکتوز، چربی‌های گیاهی، پروتئین، اسیدهای ارگانیک و ویتامین‌ها است.

چارچکلا باید ۲ هفته در زیر تابش مستقیم آفتاب خشک شود و پس از آن سه ماه آویزان بماند تا جا بیفتد.

همه کسانی که این شیرینی را امتحان کردند معتقدند که چارچکلا ارزش این همه انتظار را دارد؛ زیرا بدون اینکه هیچ ماده‌ای شبیه دانهء کاکائو داشته باشد در نهایت طعم شکلاتی بی‌نظیری در آن ایجاد می‌شود.

 


۸- شکلات آلنکا (Alenka Chocolate)

 

ممکن است آلنکا خوشمزه‌ترین شکلات روسی نباشد اما مشهورترین برند شکلات در روسیه است.

این شکلات از سال  ۱۹۶۵ تولید انبوه می‌شود.

برای پیدا کردن یک بسته‌بندی مناسب برای این محصول، تولیدکنندگان مسابقه‌ای تدارک دیده و در روزنامه مسکو منتشر کردند.

برنده مسابقه، یکی از کارگران همان کارخانه بود که عکسی از یک دختر هشت ماهه فرستاده بود. بعدها شایعه شد که عکس دختر بچهء روی جعبه شکلات آلنکا، "سوتلانا" دختر "ژوزف استالین" است.

شکلات آلنکا هنوز با تصویر همان دختر بچه تولید می‌شود و شهرت جهانی دارد.