شما اینجا هستید مجلهدستور سرآشپز طرز تهیه حلوا شیر

طرز تهیه حلوا شیر

یکشنبه 13 خرداد 97       دستور سرآشپز
طرز تهیه حلوا شیر

حلوا یکی از دسرهای ایرانی است که انواع مختلفی دارد. بسته به نوع مواد اولیه و منطقه جغرافیایی، حلوا می‌تواند طعم‌ها و مدل‌های مختلفی داشته باشد.
حلوای ساده، حلوای هویج، حلوا شکری، حلوای شیر، حلوای دو رنگ و... نمونه‌هایی از حلواهای ایرانی است.


این ماده غذایی اغلب در عزاداری‌ها یا مراسم مذهبی مانند مهمانی‌های افطار ماه مبارک رمضان استفاده می‌شود.

چرا روزه‌داران در وعده افطار حلوا مصرف می‌کنند؟

روزه گرفتن مخصوصا در ساعات پایانی روز باعث نوسان قند خون می‌شود. اضطراب، استرس، کم‌حوصلگی و بی‌طاقتی از علائم افت قند خون است که معمولا در ساعات پیش از افطار، در افراد روزه‌دار مشاهده می‌شود.
خوراكی‌های شیرین‌ باعث افزایش سطح سروتونین مغز می‌شود. سروتونین،‌ ترکیبی آرام‌بخش است که افزایش ترشح آن در مغز،‌ کمک فراوانی به افزایش آرامش و کاهش استرس می‌کند بنابراین مصرف خوراکی‌هایی مانند حلوا در وعده افطاری به تنظیم شدن قند خون و کاهش استرس کمک می‌کند.


ساده‌ترین مدل حلوا، حلوای سادهء زعفرانی است که از ترکیب آرد گندم، شکر، روغن، هل و گلاب به دست می‌آید. قنادی‌های  معروف معمولا در میان محصولاتشان مدل‌های مختلف حلوا را نیز در بسته‌بندی‌های متنوع عرضه می‌کنند.

قنادی ناتلی نیز، 4 نوع سینی حلوا تولید می‌کند که هر کدام شامل انواع مختلف حلوا مانند حلوای زعفرانی، حلوای پسته‌ای، حلوای دو رنگ و... است.

این حلواها به شکل لقمه‌ای بوده و با تزئینات زیبا و چشم‌نواز، مناسب مهمانی‌ها و مجالس مذهبی شما است. خرید اینترنتی حلوای ناتلی


یکی از انواع حلوا که در مناطق جنوبی ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس طبخ می‌شود؛ حلوای شیر یا حلوای شیر عربی است که از آن به عنوان حلوای شیر شیرازی نیز یاد می‌شود. این حلوا به علت داشتن شیر، بسیار مقوی بوده و برای ماه رمضان مناسب است.

ما در اینجا " طرز تهیه حلوای شیر" را به شما آموزش می‌دهیم.

در انتهای این مطلب می‌توانید ویدئوی آموزشی پخت این حلوا را نیز مشاهده کنید.

طرز تهیه حلوای شیر در منزل برگرفته از سایت بیتوته:

 

مواد لازم جهت تهیه حلوای شیر:

آرد برنج ---> نصف لیوان
گلاب ---> نصف استکان
شیر ---> 1 لیتر
شکر ---> ۲ لیوان
نشاسته ---> 1 لیوان
آب ---> 4 لیوان

طرز تهیه حلوای شیر:

نشاسته را در 4 لیوان آب حل کنید و آن را از صافی رد کنید. بعد آرد برنج را در شیر سرد حل کرده و آن را هم از صافی رد کنید.
سپس شکر، نشاسته‌ی حل شده و محلول آرد برنج و شیر را با هم مخلوط کنید و در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. باید آن را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و مایه به جوش آید و غلیظ شود.
بعد گلاب را به آن اضافه می‌کنید. مایع باید غلیظ شود. برای فهمیدن غلظت مواد، با قاشق روی آن خط بیندازید. اگر خط محو نشد یعنی به اندازه کافی غلیط شده است. حالا می‌توانید حلوا را از روی گاز بردارید. حلوای خوشمزه شما آماده است.
برای تزئین روی آن می‌توانید از پودر پسته، پور نارگیل یا خلال بادام استفاده کنید.

 


برای پخت حلوا همیشه باید آرد را الک کنید تا بین آن هوا وجود داشته باشد. این کار باعث می‌شود که در زمان پخت، حلوای شما گلوله نشود و مایعی غلیط و یکدست به دست آید.


شکل دیگری از حلوای شیر وجود دارد که در آن به جای شیر، از شیر خشک استفاده می‌شود. این حلوا بسیار لذیذ و خوشمزه بوده و می‌تواند به سفره‌های افطار شما رنگ و بوی خاص و ویژه‌ای بدهد.
ما در اینجا طرز تهیه حلوای شیرخشک را نیز به شما آموزش خواهیم داد.

 

مواد لازم برای تهیه حلوای شیر خشک:

آرد گندم ---> ۱ لیوان
شیر خشک ---> ۱ لیوان
شکر ---> ۱ لیوان
روغن قنادی ---> ۲/۵ پیمانه
گلاب ---> ۱ استکان کوچک
زعفران ---> کمی
آب ---> نصف استکان

 

طرز تهیه حلوای شیر خشک:

در ابتدا آرد را الک کرده و سپس آرد و روغن را در تابه سرخ کنید تا بوی خامی آرد گرفته شود. بعد شیرخشک را اضافه کنید و خوب هم بزنید. شکر، آب، گلاب و زعفران را کمی بجوشانید (در حدی که شکر حل شود) و آنها را به مواد مرحله قبل اضافه کنید.
حلوا را آنقدر هم بزنید تا غلظت مناسبی پیدا کند (سفت یا شل نباشد)  سپس آن را در ظرف ریخته و سطح آن را خوب صاف کنید.
می‌توانید از شکلات کریسپی، خلال پسته و پودر نارگیل و... برای تزیین آن استفاده کنید.

 

در قدیم برای شیرین کردن حلوا از انواع شیره‌ها مانند شیره انگور استفاده می‌شد. شیرین کننده‌هایی مثل شیره‌ انگور به خاطر داشتن قند طبیعی، سالم‌تر از شکر بوده و مصرف آن به سالمندان و کودکان توصیه می‌شود.
اگر به شیره انگور، توت یا خرما دسترسی دارید، بهتر است در تهیه حلواهای خانگی (مخصوصا در ماه رمضان) به جای شکر از آنها استفاده کنید.

 

نکاتی برای تهیه حلوای باکیفیت:

۱. در پخت حلوا بهتر است از آرد نان سنگک استفاده کنید. زیرا این آرد باعث  لطیف‌تر و خوشمزه‌تر شدن حلوای شما خواهد بود.
۲. اگر در حین هم زدن حلوای شما تکه تکه شد؛ یعنی شربت آن کم است و باید کمی شربت به آن اضافه کنید.
3. برای جلوگیری از شل شدن حلوا،  شربت را در یک نوبت به آن اضافه نکنید و در چند مرتبه این کار را انجام دهید.
4. بهتر است از قاشق چوبی در هم زدن حلوا و شربت آن استفاده نمایید.
5. آرد حلوا را با ملایمت و حوصله سرخ کنید تا نسوزد؛ چون آرد سوخته باعث تلخ شدن حلوا می شود.

 

فیلم طرز تهیه حلوای شیر

 

 



>>>>>> خرید اینترنتی محصولات ماه رمضان ناتلی <<<<<<<<


natliofficial
ساعات کاری فروشگاه: شنبه تا جمعه از 7 صبح تا 11 شب
فروشگاه در روزهای تعطیل باز است.
صدای مشتری (VOC)
تلفن انتقادات: 88517068
پیامک انتقادات: 3000909068